CP3 by Basketball Totaal

Oranje U20 af door zijdeur

Oranje U20 heeft gefaald om te voldoen aan de verwachtingen die de ploeg vooraf had. Het EK in Udine zou een historisch EK moeten worden waarop Oranje in de A poule voor een medaille zou zorgen. Het zal niet voor dit jaar zijn dat de U20 een plak grijpt.

Na veertig boeiende minuten stond er echter een 52-63 nederlaag die vooral handen en voeten kreeg toen Servie een 19-0 run van de uiteindelijke winnaars. Een oud probleem wat de afgelopen jaren al vaker de kop opstak bij Nederlandse jeugdteams deed zich voelen. De Nederlandse ploegen weten over het algemeen wel voldoende schoten te nemen , en na de afgelopen wedstrijden waarin veel balverlies geleden werd, was 9 keer balverlies in deze wedstrijd heel behoorlijk, maar rendement in de aanval was ver te zoeken.

Waar Servie op 38% van haar fieldgoalpogingen succes had, bleef Oranje, dat 8 schoten meer wist te creeeren, slechts op 27,9% resultaat te boeken. En de 11 op 17 vrije worpen (.647) hielpen ook niet heel erg. In de run die Servie maakte bleek dat probleem zich heel erg naar de voorgrond te drukken. Aan het eind van de eerste helft had Oranje 8 fieldgoals staan, met vier daarvan uit de koker van Kourtney Treffers.

In de laatste periode, die begon bij 36-55 , kwam Oranje nog een klein beetje terug door vooral een goede defensive effort, maar aanvallend kwam Oranje niet tot het stapje extra wat nodig was.

Kourtney Treffers was met 16 punten en 12 rebounds de topscorer voor Oranje. Janine Guijt tekende voor 12 punten. Aan de kant van Servie was Kristina Vuckovic de topscorer met 14 punten. De vermaarde Aleksandra Crvendakic tekende voor 13 punten en 9 rebounds terwijl Aleksandra Stanacev er 11 had.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.