CP3 by Basketball Totaal

Oranje u18 veegt de vloer aan met Turkije

De Dutch AngelsVU18 hebben bij het EK in de A-divisie hun bedoelingen duidelijk gemaakt. Nederland, dat een medaille wil veroveren, won vrijdagmiddag in de Kroatische stad Vinkovci overtuigend van Turkije met 68-41. Janine Guyt was met 17 punten topscorer, gevolgd door Britt Zappeij met 12.

De Angels schoten als een komeet uit de startblokken. Janine Guyt knalde meteen een paar driepunters raak en in een vloek en een zucht was het 15-2. Die sterke start van Oranje kwam Turkije niet meer te boven. Via 19-4 aan het einde van het eerste kwart liep Nederland uit naar 31-9.

Heel even gloorde er nog wat hoop bij de Turkse meiden die negen van de laatste elf punten in de eerst helft scoorden: 33-18. Maar na de rust deelden de Angels de genadeklap uit. Ze liepen uit naar 50-23 en dat verschil van 27 punten stond aan het einde van de wedstrijd ook nog op het scorebord.

Remy de Wit sprak van een fantastische zege. “We hebben zo ontzettend goed verdedigd, ze hadden maar vier punten in het eerste kwart. Natuurlijk weet je dat zij een keer een run gaan plaatsen, maar we hebben in de rust even gekeken hoe de meiden erin zaten en ze waren nog heel scherp. Dat bleek, want de Turkse coach gaf het al snel helemaal op. Tactisch hebben we heel sterk gespeeld. Van het WK VU17 van vorig jaar wisten we nog dat we veel moeite met hun pointguard hadden, Busra Abkas. We hadden Janine Guyt en Janiek van Veen de opdracht gegeven haar over het hele veld te ‘faceguarden’. Als ze in de hoek van het veld stond, of er uit ging, steeds faceguarding. Dat werkte. Zij is de leidster van de ploeg en doordat zij niet in haar spel kwam, was het hele team van de leg. Nog een goed punt waren de driepunters, we schoten 46 procent in de eerste helft. Janine was met 17 punten, vijf uit acht driepunters en haar sterke verdediging erg goed, maar eigenlijk was de hele ploeg goed. Dit was echt een hele mooie overwinning.”

Morgen (zaterdag 17 augustus) spelen de Dutch Angels de laatste groepswedstrijd om 18.00 uur tegen Tsjechië.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.