CP3 by Basketball Totaal

Oranje U16 wint ook van Ierland U18

http://www.basketball.nl – Orange Angels VU16 heeft ook het laatste deel van het drieluik tegen Ierland gewonnen. Dit keer werd geoefend tegen de U18 van Ierland, maar ook nu was de winst voor Oranje: 70-60.

Bondscoach Bart Sengers was tevreden met de oefenstage en de gastvrijheid van de Ieren. “We hebben het hele toernooi een stijgende lijn getoond. Tegen U18 hebben we een aantal andere zaken geprobeerd en sommige dingen werkten prima voor ons. Dat is prettig. Het is ook knap van de groep dat ze zich elke wedstrijd hebben verbeterd. Na de eerste wedstrijd is er strijd toegevoegd aan het spel, nu werd er ook slimmer gebasketbald en beter gecommuniceerd.”

Sengers kijkt terug op een prettige stage en zag dat zijn team op alle vlakken is gegroeid. “We hebben alle dertien meiden die mee waren goed aan het werk kunnen zien, veel kunnen uitproberen en een lesje gehad in hard werken, waar al wat mee gedaan is.”

VU16 vliegt zondagavond terug naar Nederland, waar twee trainingsdagen in Amsterdam op het programma staan. Vrijdag oefent de ploeg tegen Luxemburg en daar werd in december nog van verloren. Sengers: “Tijd voor revanche, dus.”

VU16 bereidt zich voor op het EK (B-divisie) in Estland dat op 31 juli begint.
Topscorers van de wedstrijd tegen Ierland U18: Laura Westerik 13, Denise Bloemkolk 12, Mardi Westenberg 9, Femke Slim 8, Lynn Tamis 8.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.