CP3 by Basketball Totaal

Oranje u16 loopt finale mis

u16 teamfotohttp://www.basketball.nl – Het is Orange Angels VU16 niet gelukt om de finale van het EK-B in Estland te bereiken. Duitsland was met 57-38 een maatje te groot. Morgen krijgt Oranje een herkansing op een medaille én promotie naar de A-divisie.

Bondscoach Bart Sengers zag Duitsland vooraf als de sterkste ploeg van het toernooi en die status maakten onze Oosterburen vandaag ook waar. “Toch had ik het gevoel dat er mogelijkheden zijn tegen Duitsland, maar we waren niet goed genoeg vandaag. Zij hebben verdiend gewonnen. De ploeg is behoorlijk teleurgesteld.”

De uitslag viel hoog uit, dat kwam vooral door de tweede helft, want in het eerste bedrijf (29-23) hield Oranje gelijke tred met de Duitsers. Toch was Sengers ook niet tevreden over de eerste twee kwarten. “We waren niet bij de les. Duitsland was gretiger, sneller. Misschien was het de spanning aan onze kant, we konden in ieder geval niet op tijd reageren. Toch stonden we ‘maar’ zes punten achter bij rust.”

De achterstand was te overzien, maar Oranje kreeg Duitsland niet meer aan het wankelen. Vooral doordat de aanval haperde. Sengers: “We maakten 38 punten, gemiddeld maken we er dit toernooi 74. Dan is wel duidelijk waar het probleem vandaag lag. Zij hebben ons uitstekend verdedigd. We gooiden de bal ook te vaak weg. 29 keer, dat is te veel tegen zo’n goede ploeg. We kwamen ook vaak in de problemen met de schotklok en werden er regelmatig gewoon uitgelopen, zelfs door hun centers. Ook waren we niet in staat om fouten uit te lokken en op de vrije worplijn te komen. Maar we hebben niet veel tijd om hier teleurgesteld over te zijn, morgen moeten we weer met frisse moed wakker worden.”

Want er is nog steeds veel te winnen voor de Angels: een bronzen medaille én promotie naar de A-divisie. VU16 speelt morgen om 15.45 uur (Nederlandse tijd) die belangrijke wedstrijd om de derde plaats, met Slovenië als tegenstander. “Dat gaat heel pittig worden”, voorspelde Sengers. “Slovenië verloor vandaag van Engeland, maar ze waren toch echt niet minder. We moeten dus aan de bak. Ik denk niet dat er een favoriet is, het zal ongeveer 50/50 zijn, denk ik. Zij waren vandaag goed, terwijl wij geen goede dag hadden. Om Slovenië te kunnen verslaan moeten we wel goed en scherp zijn. Ik verwacht dat het team morgen weer fris is, alles geeft en dan zien we wel waar het eindigt.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.