CP3 by Basketball Totaal

Oranje u16 eindigt als achtste

De Orange Lions MU16 zijn het EK in de B-divisie in Bulgarije als achtste geëindigd. In de strijd om de zevende plek verloor Nederland in de laatste minuten met 69-58 van Slovenië, het team waar Oranje het openingsduel op het EK ook van verloor.

Toch is de uitslag enigszins geflatteerd, aangezien de Lions bij het ingaan van het vierde kwart gelijk stonden met Slovenië. In de laatste twee minuten namen de Slovenen vijf punten voorsprong en gaf Orange het op toen het in de laatste minuut niet meer in te halen was. En dat terwijl de Lions in het openingskwart al snel tegen een achterstand van dubbele cijfers aankijken. Aan het begin van het tweede kwart countert Nederland met een 15-0 run. Bondscoach Michael Schuurs: “Het was op zich een prima wedstrijd waar ik een goed gevoel aan over houdt. We winnen helaas niet, maar Slovenië is een goede tegenstander en het was bij ons helaas op. We hebben het hele EK hard gestreden en waren dicht bij de halve finale. Helaas liep dat mis.”

Tegen Slovenië is Nederland gelijkwaardig, maar loopt het in het slotkwart dus mis. Spelverdeler Boyd van der Vuurst de Vries flirt met een triple-double met 9 punten, 7 rebounds en 8 assists. Calvin Poulina is met 12 punten in 15 minuten topscorer tegen Slovenië. Het EK-B eindigt daarmee voor de Lions zoals het begon: een nederlaag tegen de Slovenen. Daar tussenin zaten hele goede wedstrijden en plaatste Nederland zich bijna voor de halve finale na een hele sterke wedstrijd tegen het sterkste land op het EK: Polen. Schuurs: “We kwamen hier met als doel om bij de eerste drie te eindigen en zo te promoveren naar de A-groep. Dat is helaas niet gelukt, maar als ik de balans opmaak van het toernooi, ben ik tevreden. We hebben ten opzichte van andere landen met minder compensatiespelers gespeeld en kunnen dus nog verder bouwen met deze kern. Wat dat betreft ziet het er allemaal goed uit.”

De Orange Lions MU16 vertrekken morgenochtend om 04.30 uur weer richting Nederland. Voor bondscoach Schuurs begint dan na een weekje vakantie alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Aris Leeuwarden in de Dutch Basketball League. Schuurs: “Het is een enorm leerzame tijd geweest voor de jongens. De balans is positief, we hebben tegen sterke landen gespeeld, dus de jongens kunnen er alleen maar beter van worden.”

bron: http://www.basketball.nl

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.