CP3 by Basketball Totaal

Oranje soepel langs Israel op

u16 teamfotohttp://www.basketball.nl – Orange Angels VU16 heeft ook de tweede wedstrijd op het EK-B in Estland gewonnen. Dankzij de 74-52 overwinning tegen Israël kan Oranje een plek bij de laatste acht nauwelijks nog ontgaan.

“Dit is een mooie overwinning, een belangrijke ook”, zei bondscoach Bart Sengers opgetogen. “We hebben de spanning voor deze wedstrijd flink opgevoerd, dat vonden de meiden niet altijd leuk, maar ze hebben het harstikke knap opgepikt vandaag. Ook de bankspelers vielen erg goed in, het was een echte teamprestatie. Laura Westerik liet even zien hoe je voorop gaat in de strijd, Noortje Driessen werkte zich de kolere, Mardi Westenberg pakt vanaf de bank tien rebounds en dat was precies wat ik van haar vroeg. En Anne van Vlijmen komt er steeds beter in en gaf vandaag 7 assists. Knap hoor! We staan er goed voor.”

Oranje nam gelijk een 5-0 voorsprong en Israël vluchtte snel in een time-out. Sengers: “We gaven ze een koekje van eigen deeg en verdedigen full court press. Daar hadden ze duidelijk niet op gerekend. De assistent-coaches hebben twee maanden gekeken naar Israël en hebben uitstekend werk gedaan.” Na de overrompelingstactiek nam Oranje de wedstrijd onder controle en de voorsprong werd gestaag uitgebreid. Van 25-14 na het eerste kwart, naar 38-25 halverwege. Israël kwam na rust even binnen de tien punten, maar bij het ingaan van het laatste kwart was de overwinning al zo goed als binnen: 58-40.

“We zijn al bijna door naar de volgende ronde, dat is belangrijke stap, maar wat ik nog belangrijker vind is dat de meiden goed coachbaar zijn en hard werken”, zei Sengers. “Ik kon de meiden af en toe niet bereiken op het veld, omdat de bank zo veel geluid maakte. Het is mooi dat iedereen zo meeleeft.”

Oranje speelt maandag tegen Engeland (17.00 uur Nederlandse tijd), een wedstrijd waar Sengers nu al naar uitkijkt. “Die willen we ook winnen, want die punten gaan dan mee naar de volgende ronde.” Die punten kunnen later in het toernooi weleens cruciaal blijken. Sengers: “We willen het maximale mogelijke bereiken. Ik hoop dan voorzichtig op de laatste vier. We zitten wel aan de zware kant van het schema en er komen lastige wedstrijden aan. Van de komende drie wedstrijden moeten we er dan zeker twee winnen. Maar nu gaan we eerst zwemmen, dat hebben de meiden wel verdiend.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.