CP3 by Basketball Totaal

Oranje redt het niet tegen Roemenië

NedTeam

Het Nederlands team is er niet in geslaagd het vierlandentoernooi in Roemenië te winnen. In de finale moest Oranje het thuisland voor laten gaan: 76-69.

Net als in de vorige wedstrijd moest Toon van Helfteren het stellen zonder de gangmakers Arvin Slagter en Worthy de Jong. Niettemin bood Nederland prima weerwerk tegen het thuisland. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Bij 34-32 in het voordeel van de Roemenen klonk het rustsignaal.

Pas na de pauze nam Roemenië afstand. Toch kreeg Nederland in het laatste kwart nog goede mogelijkheden om terug te komen, maar balverlies van Nick Oudendag en een verprutste twee-tegen-één situatie van Dexter Hope en Leon Williams voorkwamen dat Nederland weer terug in de wedstrijd kwam.

De Roemenen schoten in die fase zelf met scherp van achter de driepuntslijn en speelden de Nederlandse zone vakbekwaam uit. Williams en Hope counterden nog wel met driepunters, maar de achterstand was al opgelopen tot 10 punten (74-64). Het eindsignaal klonk bij 76-69.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.