CP3 by Basketball Totaal

Oranje naar Europese Spelen!

ARNHEM – Het Nederlands 3×3 vrouwenbasketbalteam heeft zich gekwalificeerd voor Baku 2015. Vandaag maakte het organisatiecomité van de eerste Europese Spelen bekend welke 32 landen (zestien bij de mannen en zestien bij de vrouwen) zullen deelnemen aan het toernooi.

De Nederlandse basketbalsters zijn de eerste gekwalificeerden voor European Games TeamNL Baku 2015. Oranje werd in september vierde op het Europees kampioenschap 3×3 basketbal in Boekarest, na een 16-10 nederlaag tegen België in de strijd om het brons. Volgend jaar wordt bekend uit welke speelsters de selectie voor Baku 2015 zal bestaan. De andere deelnemende landen bij de vrouwen zijn Rusland, Slovenië, België, Litouwen, Roemenië, Turkije, Zwitserland, Oekraïne, Spanje, Ierland, Tsjechië, Israël, Griekenland, Slowakije en Azerbeidzjan.

Het 3×3 basketbaltoernooi in Baku wordt gespeeld van 23 tot en met 26 juni in de Basketball Arena, een tijdelijke wedstrijdaccommodatie met een capaciteit van tweeduizend toeschouwers. De Europese Spelen worden volgend jaar voor het eerst gehouden, in Azerbeidzjan. Het evenement, met zestien Olympische en vier niet-Olympische sporten op het programma, duurt van 12 tot en met 28 juni.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.