CP3 by Basketball Totaal

Oranje MU20 struikelt over Wit Rusland

http://www.basketball.nl– Nederland MU20 heeft de mooie start van het EK in de B-divisie vrijdag geen vervolg kunnen geven. De jonge oranjemannen waren kansloos tegen Wit-Rusland en leden uiteindelijk een 89-64 nederlaag.

Op de fraaie overwinning op de openingsdag van het toernooi in Sarajevo volgde een heus pak slaag tegen Wit Rusland. Op ‘The Day After’ zat de jonge ploeg van Hein-Gerd Triemstra en Wierd Goedee eigenlijk alleen in het begin in de wedstrijd. Hoewel de topscorer van een dag eerder, Shane Hammink, een stuk minder scherp was, kon Nederland de Wit-Russen in het eerste kwart bijhouden.

Er was zelfs af en toe een kleine voorsprong. Achteraf zou de 11-12 na zeven minuten de laatste keer zijn dat Nederland de leiding had, want via 19-16 aan het einde van het eerste kwart, was het bij de rust 44-36 en dus moest er een inhaalrace worden gestart.

Dat lukte, ondanks de 21 punten van Mike Schilder, niet. Wit-Rusland bleek gewoon een maatje te groot en vooral onder de borden kwam Nederland tekort. De uiteindelijk reboundcijfers van 53-32 geven aan wie de baas was in de rebound. Met verschillen van zeven en tien punten maakten de Oost-Europeanen duidelijk dat er dit keer voor Nederland niets te halen viel.

De ploeg komt vrijdag niet in actie, omdat de twee poule ieder zeven ploegen tellen en er dus altijd één land vrij is. Zaterdag is Zwitserland de tegenstander en zondag wacht Georgië. Op het eerste gezicht zijn dat twee wedstrijd, die voor Oranje van groot belang zijn. Twee keer winst en Nederland doet mee om de bovenste plekken…

“We hebben niet agressief genoeg gespeeld”, was de korte maar heldere conclusie van coach Hein-Gerd Triemstra. “Er zat geen overtuiging in het spel. Het was al met al een matige wedstrijd.”

Topscorers Nederland: Mike Schilder 21, Jito Kok 13, Maarten Bouwknecht 8, Julius van Sauers 7 en Shane Hammink 7. Maksim Salash 22.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.