CP3 by Basketball Totaal

Oranje Mu18 wint lekker ruim in opener

Oranje foto basketballDe Orange Lions MU18 zijn het EK in de B-divisie overtuigend begonnen. Luxemburg werd donderdagmiddag in de openingswedstrijd van Oranje met klinkende cijfers (48-89) verslagen. De ploeg van Chris van Dinten had een reboundoverwicht van 61-28 (waarvan 23 aanvallende).

Luxemburg kon in het eerste kwart nog redelijk bijblijven. Het kwam nog even met 10-9 voor, maar MU18 antwoordde met een 1-9 run. Dat zorgde er mede voor dat de voorsprong na de eerste tien minuten 14-18 op het bord stond. Luxemburg klampte ook in het begin van het tweede kwart weer aan en vijf minuten voor rust was het nog slechts 24-25. Maar de Luxemburgers maakte nog maar één puntje in het vervolg van het kwart, terwijl Oranje wel bleef scoren. Daardoor was er vanuit Nederlands perspectief een mooie ruststand: 25-39.

In het derde kwart ging het hard. Heel hard. De verdediging zat potdicht, terwijl Oranje geen enkele moeite had met scoren. MU18 wist dit kwart met liefst 10-34 te winnen. De wedstrijd was uiteraard gespeeld en in het laatste kwart kon er wat gas terug worden genomen. Terrence Bieshaar was met 15 punten en 9 rebounds topscorer voor de Lions, gevolgd door Irfan Ramovic (14 punten), Jaouad Darib (11 pnt, 6 reb), Mack Bruining (11 pnt) en Daan Vianen (10 pnt, 5 reb).

Bron: basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.