CP3 by Basketball Totaal

Oranje MU18 ook onderuit in tweede wedstrijd op EK

De nationale mannenploeg MU18 heeft ook de tweede wedstrijd op het EK-B in het Bulgaarse Sofia verloren. Hongarije was met 62-66 te sterk.

Nederland begon prima, kwam een paar puntjes voor, maar toch ging Hongarije met de kleinst mogelijke voorsprong het tweede kwart in: 16-17. De Hongaren schakelden een tandje bij, waardoor MU18 halverwege tegen een achterstand van dubbele cijfers aankeek: 27-37. Tegen dat gat bleef Oranje aanhikken. Het werd 44-49, 57-62 en de inhaalrace stokte bij 62-66.

“Onze intensiteit was hoog, hoger kan niet”, zei bondscoach Johan Roijakkers. “We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld. We speelden een goede wedstrijd, maar hadden drie momenten van ongeveer een minuut waarin de verdediging niet goed stond. Dat wordt op dit niveau direct afgestraft. Daarnaast hadden we teveel turnovers. Zij maken 25 punten uit ons balverlies, wij acht. Daar ligt het verschil.” Maar Roijakkers kon zijn spelers niets verwijten. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Ik was na afloop tevreden.”

Tom-Peter van Haeren was met 15 punten topscorer aan Nederlandse kant, gevolgd door Jacobus Stolk met 11. Joey Liem had 9 punten en 5 rebounds en Luuk van Bree was met10 stuks toprebounder (7 punten).
Zondag speelt MU18 om 12.45 uur (Nederlandse tijd) tegen Roemenië.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.