CP3 by Basketball Totaal

Oranje MU16 wint ook van Oostenrijk

NBB – De Nederlandse mannenploeg MU16 gaat op het EK in de B-divisie verder spelen om de plaatsen 9 tot en met 12. Donderdag werd ook de laatste wedstrijd in de tweede ronde gewonnen. Tegen Oostenrijk werd duidelijk gemaakt, dat de nederlaag tegen Israël in de eerste ronde een vergissing is geweest.

Een dure vergissing, want de ploeg van coach André Bolt miste daardoor de groep, die verder ging spelen om de topplekken. Maar het herstel kwam. Eerst woensdag tegen Hongarije (69-61) en donderdag tegen Oostenrijk, dat met 62-78 werd verslagen.

Roemenië, de winnaar van de andere groep is nu de volgende tegenstander van Nederland, dat tweede in de groep werd achter Israël. Het is zaterdag het eerste duel van de kruiswedstrijd om de plaatsen negen tot en met twaalf. Om het hoogst haalbare te bereiken moet er dus nog twee keer worden gewonnen.

Nederland sloeg tegen Oostenrijk zijn slag in het derde kwart, toen een 12-0 run werd neergezet, waarmee Oostenrijk op de knieën werd gedwongen. Van 37-39 werd het toen 37-51. In die run maakte Coen Stolk ondermeer vier op vier vrije worpen.

Tot het begin van die run was het een gelijk opgaande wedstrijd geweest, waarin er nimmer een groot verschil op het scorebord stond.

Het gat van zestien punten aan het einde van het derde kwart was een stevige basis om met een goed vierde kwart de wedstrijd uit te spelen. Nederland kwam in die laatste tien minuten (18-18 uiteindelijk) geen moment meer in gevaar.

Topscorers Nederland: Boris Egelie 16, Coen Stolk 14, Menno Dijkstra 10 en Lars Krooshof 10. Terrence Bieshaar 8 rebounds en Mack Bruining 5 assists.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.