CP3 by Basketball Totaal

Oranje MU16 sluit EK af op twaalfde plaats

NBB – De nationale mannenploeg MU16 is bij het Europees kampioenschap in de B-divisie uiteindelijk twaalfde geworden. Vóór het laatste weekeinde leek er nog een betere plek in te zitten, maar verlies tegen Roemenië en zondag in de laatste wedstrijd tegen Zwitserland (65-68) werkten niet in het voordeel van de ploeg van André Bout.

MU16 deed het in doorsnee heel behoorlijk in Sarajevo, maar verlies in de cruciale wedstrijd tegen Israël (zie foto) in de eerste ronde haalde een streep door mooie plannen. In de tweede ronde haalde Nederland er het maximale uit door te winnen van Denemarken en Slowakije. Dat maximale was de negende plek, maar dit weekeinde bleek de batterij leeg.

Zaterdag werd verloren van Roemenië, toen er in de laatste vijf minuten niet meer werd gescoord. Tegen Zwitserland ging het heel lang gelijk op. Het eerste kwart was duidelijk voor Oranje dat bij 23-15 de eerste pauze inging.

Die marge werd echter door Zwitserland in het tweede kwart weggewerkt. Binnen vier minuten was Zwitserland langszij gekomen en ging er op en erover naar een ruststand van 34-40.

Na een gelijk opgaand derde kwart (15-15) kwam er een spannend slotkwart, waarin Nederland terugkwam tot 57-60 met nog bijna zes minuten te spelen. Dat muurtje van drie punten bleek echter te hoog. Het werd, twee minuten voor tijd even 64-64, maar onmiddellijk pakten de Helveten weer de voorsprong en lieten die niet meer glippen, ondanks twee driepuntpogingen van Boris Egelie.

Topscorers Nederland: Menno Dijkstra 14, Wouter Vos 9 (11 reb), Bart Stolk 8, Boris Egelie 5 ast.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.