CP3 by Basketball Totaal

Oranje mannen zondag in Soest

NL-Red_Stars

De bekende basketballclub Red Stars (Soest) bestaat maar liefst 50 (vijftig!) jaar.
Om dat te vieren is er aanstaande zondag (14 juni) een prachtig programma in Sporthal Beukendal. Hoogtepunt is een oefenwedstrijd van de thuisploeg tegen het Nederlands team!

Een prachtige gelegenheid om Oranje in het midden van ons land aan het werk te zien. Nu bondscoach Toon van Helfteren de selectie heeft teruggebracht naar 14 man, is iedereen zeer benieuwd hoe het team, dat bestaat uit diverse nieuwkomers (zoals Kloof, Nicolas de Jong) een eenheid begint te worden.

Bij de mannen van coach Axel Gouw zien we o.a. Terence Robinson, die onder meer in de hoofdmacht van ZZ Leiden speelde. Red Stars komt uit in de 1e divisie.

Wie overigens Soest zegt, moet wellicht denken aan Soesterberg. Toen daar de vliegbasis nog volop in bedrijf was, werden er mede dankzij de daar aanwezige Amerikaanse militairen sterke basketballteams gevormd. De ‘Sabres’ draaiden in het seizoen 58-59 ook mee in de Nederlandse eredivisie. Amerikanen, werkzaam op de vliegbasis, waaierden ook uit om clubs in de regio te versterken.

Op de poster hierboven ziet u alle informatie voor a.s. zondag;
bezoek ook de website.
Het jubileum begint zaterdag met een reünie.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.