CP3 by Basketball Totaal

Oranje mannen content met loting

De loting voor de kwalificatiewedstrijden voor EuroBasket 2017 koppelde de Orange Lions aan Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Worthy de Jong, een van de smaakmakers van het Nederlands team op EuroBasket 2015, dicht de Orange Lions goede kansen toe.

Bondscoach Toon van Helfteren toonde zich content met de loting. “Het had beter gekund en het had slechter gekund”, laat Van Helfteren weten. “In principe ben ik tevreden met deze loting.” Afgelopen zomer speelde het Nederlands team ter voorbereiding op EuroBasket 2015 nog oefenwedstrijden tegen Duitsland en Oostenrijk.

Worthy de Jong vindt de loting op zich niet slecht. De swingman, die inmiddels 55 interlands op zijn naam heeft staan, ziet in Duitsland de grootste uitdaging. “Dirk Nowitzki doet niet mee, maar toch. Ze kunnen kiezen uit veel spelers die op topniveau spelen.”

Ondanks dat de Orange Lions vorig jaar in een oefenwedstrijd van Oostenrijk verloor (op 1 augustus werd het in Trento 58-49 voor Oostenrijk) verwacht De Jong dat Oostenrijk en ook Denemarken te doen zijn. “Dat hebben we afgelopen zomer tijdens het EK wel bewezen. We hebben in Zagreb goed gespeeld tegen topteams. We hebben ons daar laten zien en aangetoond dat we op niveau kunnen presteren. Als we met hetzelfde team, misschien hier en daar een wijziging, verder kunnen gaan, gaan we ons plaatsen voor het EK. We kunnen in principe tegen elk team opspelen. Misschien kunnen we Duitsland een keer verrassen.”

https://www.oranjebasketball.com

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.