CP3 by Basketball Totaal

Oranje Mannen Bij Beste 8 Wereld!

De Nederlandse 3×3 basketballers horen bij de beste acht landen ter wereld. Oranje bereikte vandaag bij het WK in China de kwartfinales na zeges op Turkije en Japan, de laatste twee tegenstander in de groepsfase. Gregory Pinas, Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren en Bas Rozendaal versloegen vroeg in de Nederlandse donderdagochtend eerst Turkije met 8-14. Vervolgens werd Japan overtuigend naar een ruime 12-21 nederlaag gespeeld. De kleine Aziaten hadden geen antwoord op het inside spel van de Orange Lions die keer op keer met succes Bas ‘The Mountain’ Rozendaal zochten. Door deze twee zeges eindigde Nederland als tweede in de groep achter Amerika.

Bondscoach Brian Benjamin toonde zich zeer tevreden. “Ze hebben precies gedaan wat ze moesten doen. De verdedigende intensiteit van de wedstrijd tegen China hebben we doorgetrokken en we hebben heel solide gespeeld. In tegenstelling tot de eerste dag konden we nu wel in de aanval onze rust behouden en ons lengtevoordeel goed uitbuiten.”

Rozendaal had weer een aantal dunks die het uitzinnige publiek wel kon waarderen. Maar de highlight of the day was wel de alley-oop van Jesper ‘The Job’ Jobse op ‘The Flying Dutchman’ Sjoerd van Vilsteren tegen Turkije (klik hier voor de video).

Zaterdag is Servië de tegenstander in de kwartfinale. De Serviërs eindigden ongeslagen als eerste in hun poule. Benjamin verwacht een pittige wedstrijd, maar denkt dat een plek in de halve finales mogelijk is. “We kennen Servie door en door.  Met dit team matchen we beter tegen ze dan tijdens het EK. Als we net zo gedisciplineerd spelen als vandaag, kunnen we ze verslaan.”

Sjoerd van Vilsteren deed later op de dag nog mee aan de voorronde van de Dunk Contest. Met twee vintage Sjoerd-dunks plaatste hij zich voor de finales op zaterdag.

De Vrouwen hadden vandaaf een rustdag. Ze werkten een rustige training af en hadden nog tijd om op de foto te gaan met de lokale school kids. Morgen mogen zij aan de bak tegen Nieuw-Zeeland (13.30 uur) en Polen (15.20 uur), met dezelfde opdracht als de mannen: twee keer winnen.

Bron: Basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.