CP3 by Basketball Totaal

Oranje maatje te klein voor Ukraine.

Oranje kreeg zaterdag in Louvain-la-Neuve geen voet aan de grond bij Oekraine. De Oostblokkers gaven een lesje klassiek en fysiek basketball waarmee Oranje in de tweede helft redelijk raad wist maar niet meer dan dat.

Startend met Karin Kuijt, Marlou de Kleijn, Natalie van den Adel, Chatilla van Grinsven en Loyce Bettonvil  begon Oranje niet geweldg, maar wist na vier minuten toch bij te blijven tot 8-6. Daarna ging het ineens hard, en kon Oranje niet mee in de tempoversnelling van de Oekrainers die uitliepen naar 17-8. De noodrem moet veelvuldig gehanteerd worden en zo wordt het dan ook 27-12 als bondscoach van Veen probeert om met een press na vrije worpen het team op gang te krijgen. Het lukt niet, want ‘we’ pakken te weinig rebounds en dribbelen teveel in de aanval. Bij rust staat er dan ook een veelzeggende 48-27 op het bord.

Na rust doet Oranje het beter, en toont Oranje veerkracht. Het verschil wordt niet groter en de jonkies van Oranje kunnen redelijk mee met de Oost blokkers in de tweede helft zonder dat er zicht is op spanning in de wedstrijd. Daarvoor is de ploeg van de beroemde Alina Iaguapova te sterk.  Even komt er nog een kleine opleving van de Oranje brigade, die terugkomt tot 15 punten, maar dan sluit een Oekrainse press de wedstrijd volledig. Nederland heeft teveel kansen nodig voor een laatste score en verliest dan ook met 84-60.

Scores Oranje:
Chatilla van Grinsven 11, Natalie van den Adel 13, Marlou de Kleijn 13.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.