CP3 by Basketball Totaal

Oranje loot zwaar in kwalificatietoernooi voor Eurobasket 2017

De Nederlandse dames hebben het vandaag niet getroffen bij de loting voor het kwalificatietoernooi voor Eurobasket 2017. De ploeg van Remy de Wit zal aantreden in poule B.

In poule B is de grootste favoriet natuurlijk verliezend EK Finalist Frankrijk. De ‘Bleues’ zullen met hun wereldsterren als Celine Dumerc en Sandrine Gruda de te kloppen ploeg zijn.
Kroatie is ook niet te onderschatten. De ploeg van bondscoach Braslav Turic werd 12e op het EK, en brengt met speelsters als center Iva Sliskovic (Familia Schio) en Iva Ciglar (Sopron) speelsters die in de absolute top van Europa spelen. Estland is een land wat (net als Nederland) hard in opkomst is.

Belgie trof het ook zwaar bij de loting. Polen en Wit Rusland (nr4 van Europa) zijn zware zware tegenstanders. Duitsland treft Luxemburg, Servie en Ukraine.
In het kwalificatietoernooi zullen de nummers 1 van elke poule een plek pakken op het eindtoernooi, alsmede ook de zes beste nummers twee. Om die zes beste nummers twee vast te stellen wordt een ranking opgemaakt waarbij de wedstrijden tegen de nummer 4 uit de Poule niet meetellen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.