CP3 by Basketball Totaal

Oranje komt tekort tegen China

De Dutch Diva’s hebben in Italie de eerste oefenwedstrijd van het toernooi aldaar tegen China niet met een overwinning kunnen bekronen. De Aziatische formatie nam met 73-51 de maat van Oranje dat morgen opnieuw in actie komt.

De opening van de wedstrijd was vrij redelijk voor Oranje , dat goed bij kon blijven tegen China, en met 19-15 uit het eerste kwart kwam. Daarna liep het echter mis voor de Nederlandse ploeg , waar iedereen goed in de minuten zat, maar dat leidde er mede toe dat via een 22-10 stand in het kwart de achterstand opliep naar 41-25 bij de rust. Een gat dat niet gehoeven had, en de jonge ploeg van Meindert van Veen liet in de tweede helft dan ook zien beter mee te kunnen spelen met de Chinese formatie. Na 14-13 in het derde kwart kwam Oranje in het laatste kwart net even meer te kort: 18-13 met de genoemde eindstand tot gevolg.
 

Nathalie van den Adel was de topscorer voor Oranje met 18 punten. Marlou de Kleijn tekende voor 13 punten. Loyce Bettonvil had 4 punten en 10 rebounds. De Oranje reserves maakten slechts 5 punten: Maaike Klein tekende voor 3 punten, Lisanne de Jonge had er twee.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.