CP3 by Basketball Totaal

Oranje knap langs Hongarije op

De Orange Angels VU18 zijn de tweede ronde het EK in Slovenië begonnen met een overwinning. Hongarije werd na een knappe inhaalrace met 53-46 verslagen. Janis Ndiba Boonstra kon met 22 punten en 13 rebounds een fraai rapport overleggen.

“Het duurde even tot we op gang kwamen”, zei bondscoach Bart Sengers. Dat was zacht uitgedrukt. Oranje liet maar zes puntjes aantekenen in het eerste kwart. Positief was dat Hongarije op veertien werd gehouden. “We creëerden wel goede schoten”, zei Sengers. “Daar lag het probleem niet.” Het lek was in het tweede kwart niet gelijk boven, maar zeker in de fase vlak voor rust was het herstel ingezet. Sengers: “We bleven nu niet hangen in onze fouten, maar we vochten hard terug. Dat zag je al op het einde van het tweede kwart en zeker na rust.”

Hongarije kwam nog op 21-31, maar VU18 antwoordde met een 10-0 run en daarmee was de inhaalrace geslaagd. In het laatste kwart gingen de Angels erop en erover. “We speelden goede aanvallen, varieerden goed, terwijl zij steeds meer moeite kregen met scoren. Deze overwinning is enorm knap, ik ben trots op de ploeg. Ik ben vooral blij dat we niet in onze fouten bleven hangen. Daarin hebben we een stap gemaakt. Nu hebben we twee overwinningen in deze ronde (VU18 nam een overwinning en een nederlaag mee uit de eerste ronde, red.) en staan we er hartstikke goed voor. We krijgen nu twee zware wedstrijden, maar ik hoop dat de meiden meer in zichzelf gaan geloven. Dat hoop ik morgen en overmorgen terug te zien.”

VU18 speelt 4 augustus om 18.30 uur tegen Slovenië.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.