CP3 by Basketball Totaal

Oranje doet weer mee!

ndibahttp://www.basketball.nl – Orange Angels VU18 is de tweede ronde van het EK in Portugal begonnen met een winstpartij. Tsjechië werd in een bijzondere wedstrijd met 70-57 verslagen. Dankzij de overwinning doet Oranje helemaal mee voor een plek in de kwartfinales.

“Het is een cruciale overwinning”, concludeerde bondscoach Remy de Wit. “Niet alleen voor de ranking, maar meer nog voor het mentale aspect. De laatste twee wedstrijden hadden we telkens een grote dip. Die kregen nu ook in het derde kwart, maar we bleven vechten. Dat is voor de meiden en ook de staf de grootste winst.”

Het was een tamelijk bizarre wedstrijd. Dat bleek alleen al uit de kwartstanden van het derde en vierde kwart: 12-28 en 28-9. De Wit: “Er zat alles in, het was ook een mooie wedstrijd. Voor rust (30-20) hadden we het redelijk onder controle, maar waren we niet goed genoeg om verder afstand te nemen.” Vervolgens schommelde de wedstrijd richting Tsjechische kant, om vervolgens weer precies die andere kant op te draaien. Enkele tussenstanden: 42-48, 51-51 en 51-62. De Wit: “Ik moet een heel groot compliment maken naar de assistent-coaches. Die hadden Tsjechië perfect gescout en zagen in de laatste minuten precies wat er ging gebeuren. Daarmee hebben we de beslissende tien punten gemaakt.”

Daarnaast hadden de Angels drie dames in de gelederen die bijna de gehele productie verzorgden. Janis Ndiba (27 punten en 11 rebounds), Fleur Kuijt (21 en 4) en Emese Hof (14 en 9). “Zij hadden een enorme hoofdrol, maar dat vind ik altijd lastig om te zeggen omdat de meiden op de bank veertig minuten lang de longen uit hun lijf schreeuwden”, zei een trotse De Wit, “net als de papa’s en mama’s op de tribune. Dit zijn de wedstrijden waar je zes weken voor traint, bondscoach wil zijn en er trots op ben dat je je land vertegenwoordigt. Dit moeten we vieren, maar na het eten gaat de focus weer op Italië, want we hebben een gezamenlijk doel: de eerste vijf halen en ons plaatsen voor het WK. Als we zo blijven spelen en vechten en wat details verbeteren, dan maken we een kans. Ook tegen Italië, dat nog ongeslagen is. Absoluut.”

Die wedstrijd tegen Italië begint morgen om 21.45 uur (Nederlandse tijd).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.