CP3 by Basketball Totaal

Oranje blijft tegen Bulgarije op roze wolk

Nederland heeft opnieuw een grote stap gezet op weg naar een sensationele plek op het komende EK basketbal. In een kolkende 5 Mei-hal in Leiden werd de hekkensluiter in poule B, Bulgarije, op een 66-57 nederlaag getrakteerd.

Daarmee geeft de als underdog gestarte ploeg van Toon van Helfteren een passend vervolg aan een bijna ongelooflijke kwalificatiereeks. Na vier duels staat zijn geïmproviseerde Oranje al op drie overwinningen waaronder de vorige uit bij Montenegro het meest tot de verbeelding sprak.

Halverwege keek het Nederlands team in Leiden nog tegen een nipte 40-39 achterstand aan. De Bulgaren bleken vooral achter de driepuntslijn messcherp (9 uit 18). In de laatste twee kwarten was daar plots niets meer van over. Na de hervatting legden de Bulgaren 10 keer aan achter de lijn met 0 punten als gevolg.

Reboundend was Nederland sowieso baas. 41 keer stond een Oranje-man op de juiste plek onder de borden tegenover slechts 17 rebounds voor Bulgarije. Arvin Slagter was dé aanvallende man in kwart vier. Met 8 punten op rij bracht hij zijn totaal op 12 en de Bulgaren op een onoverbrugbare achterstand.

Voor het vijfde duel wacht Oranje opnieuw een opdracht van formaat. Op zondag 24 augustus moet het op bezoek bij koploper Israël. De thuiswedstrijd tegen de Israëli leverde de enige nederlaag tot nu toe op. Op 27 augustus komt Montenegro naar Leiden. Dat duel lijkt cruciaal te worden.

Bron: Sport1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.