CP3 by Basketball Totaal

Oranje: BIJNA!!!

fkuijthttp://www.basketball.nl – Bijna, bijna was het Orange Angels VU18 gelukt om het nog ongeslagen Italië te vloeren: 59-61. Woensdagavond wacht het team alvast een finale, want in een onderling duel met thuisland Portugal wordt bepaald wie van de twee het kwartfinaleticket bemachtigt.

 

Op de openingsfase na, ging Italië heel de wedstrijd iets aan de leiding. Maar Oranje kwam dichtbij, dus was de teleurstelling natuurlijk aanwezig in het Hollandse kamp. “Het is enorm zonde”, zei bondscoach Remy de Wit. “We bleven heel de wedstrijd erin hangen, maar we konden nooit echt voor komen. We moesten ons elke keer terugvechten, dus met de mentaliteit zit het wel goed. Op het moment suprême kwamen we iets tekort. Ik kan er heel veel van maken, maar Italië speelde het gewoon slim uit.”

Fleur Kuijt was topscorer met 19 punten, gevolgd door Emese Hof met 12 (9 rebounds) en Janis Ndiba met 9 (11 rebounds, 4 assists). De Wit kon de nederlaag wel in het juiste perspectief plaatsen, want morgen staat er nog een veel belangrijker potje op het programma. “De teleurstelling is groot, maar de staf is gelijk geschakeld naar morgen. Voor het halen van de kwartfinale maakt deze nederlaag niet zo veel uit, dat heeft te maken met onderling resultaat. Morgen spelen we dus een finale. De meiden mogen nu nog even balen, maar moeten als ze morgen wakker worden gelijk de knop omzetten naar winnen.”

De kaarten liggen open op tafel voor de laatste wedstrijd uit de tweede ronde. Wint Oranje van Portugal, dan staat het in de kwartfinale. Zo niet, dan wordt er verder gespeeld om de plekken negen tot en met zestien. De Wit: “Er zullen waarschijnlijk 2500 man op de tribune zitten, het wordt een mooie ervaring voor die meiden. Ik vind Portugal zeker geen betere ploeg hebben. Zij zetten wel grof geweld in, want het is echt een grote, fysieke ploeg. Ook onder de borden en dat hebben wij wat minder. We moeten zorgen dat we kunnen rennen, dan maken we een goede kans.”

De wedstrijd tegen Portugal waarin het moet gebeuren begint woensdag om 21.45 uur (Nederlandse tijd).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.