CP3 by Basketball Totaal

Oranje 3 x 3 klaar voor de start

Vandaag gaat het FIBA WK 3×3 Basketball van start in Moskou. De Nederlandse viertallen – mannen en vrouwen – mogen onder leiding vanbondscoach Peter van Paassen meteen laten zien wat hun ranking internationaal waard is.

3×3 Basketball groeit in ons land als nooit tevoren. De Streetball Masters Tour 2014 verpulvert tot nu toe alle records. En, last but not least, onze 3×3 Basketball community krijgt steeds meer vorm. Méér spelers in alle categorieën, méér betrokkenheid van bedrijven en overheid en steeds meer toeschouwers die blijven staan om te genieten van het spektakel én de gezelligheid.

Maar vandaag staat de topsport centraal. Om 14:40u mogen Patrick Frimpong, Alpha Sow, Jesper Jobse en Sander Trommelen de imposante borst natmaken tegen niemand minder dan Team USA. Naast een hele eer, ook een prachtige uitdaging! Onze Oranjemannen hebben een leeuwenhart, dus wie weet kunnen ze stunten tegen basketballand nummer één!

Een uur later binden de Orange Angels de strijd aan met het drie plaatsen lager gerankte Estland. 3×3 Basketball die hards Jinga Gosschalk, Karin Heinen, Sarah Mourik en Randall van der Lee brengen een hoop energie op de vloer. Mooi als ook zij de eerste punten van het toernooi voor Oranje weten te scoren.

Beide wedstrijden worden gespeeld op veld 2. Daar wordt helaas geen livestream van uitgezonden. Wie per se de eerste monsterdunk, driepunters en killer blocks wil zien, die kan terecht op Russia2014.fiba.com.

Blijf op de hoogte van de verrichtingen en avonturen van onze 3×3 Basketball-toppers via Facebook en Twitter. En laat zien waarom wij als Nederlanders ook zo’n hoge ranking hebben: omdat we één toffe community zijn! Moedig onze kanjers aan!

 

bron: http://www.basketball.nl

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.