CP3 by Basketball Totaal

Orange Lions dolgelukkig met steun TEAMKPN Sportfonds

Lancering TEAMKPN Sportfonds. Amsterdam 28 mei 2015  FOTO MICHEL PORRO

Lancering TEAMKPN Sportfonds. Amsterdam 28 mei 2015 FOTO MICHEL PORRO

De Stichting Nederland Mannen Team (NMT) kan zijn geluk niet op met de steun die door TEAMKPN Sportfonds wordt geboden om het project rond de Orange Lions op gang te helpen.

Bert Kragtwijk, de voorzitter van de Stichting NMT, constateerde donderdag bij de presentatie van het TEAMKPN Sportfonds in Amsterdam, dat de eerste doelstelling van de stichting is verwezenlijkt. Kragtwijk: “Met de fantastische sponsoring door TEAMKPN Sportfonds kunnen we in ieder geval vaststellen dat voor dit jaar de benodigde financiële middelen binnen zijn.”

De Stichting NMT was al goed op weg met de financiële onderbouwing van de plannen, onder andere dankzij de komst van sponsor Paul Meijering Stainless Steel en de donaties van particulieren. In die laatste categorie gaf ex-NBA-vedette en ex-international Rik Smits het goede voorbeeld door de Stichting NMT een bedrag van 25.000 dollar te schenken.

Met de start-up financiering van TEAMKPN Sportfonds breekt voor Kragtwijk en zijn hulptroepen een nieuwe fase aan. Kragtwijk: “Wij kunnen nu uitdrukkelijk met deel twee van ons totale plan beginnen: hoe geven wij de talenten die onze sport voortbrengt de juiste middelen en methodes om hun talent tot volle wasdom te laten komen.”

De Stichting NMT ziet het als haar taak de basketbalsport in Nederland in de breedte een impuls te geven. Kragtwijk: “Met als doel op middellange termijn – maar ook op lange termijn – een kwalitatief goed Nederlands Team te hebben en te houden.”

De intentie achter de plannen van de Stichting NMT wordt samengebald in de slogan ‘Door Internationals, Voor Internationals, Met het oog op de toekomst’. De ex-internationals hebben in een samenwerkingsverband met de Nederlandse Basketball Bond en de Federatie van Eredivisie Basketballclubs de ruimte gekregen om voor een periode van vijf jaar alle zaken rond de Orange Lions te regelen. Kragtwijk: “Want het begint in onze ogen met het hebben van een vlaggenschip waar we allemaal trots op kunnen zijn. Een vlaggenschip, waar toekomstige spelers een voorbeeld aan kunnen nemen. Een vlaggenschip ook, dat voor de troepen uit vaart en dat de koers uitzet naar een zonnige toekomst voor de hele basketbalsport in Nederland.”

Kragtwijk feliciteerde in Amsterdam waterpolobondscoach Robin van Galen, die met zijn project ook steun van TEAMKPN Sportfonds gaat ontvangen. Kragtwijk: “Het is prachtig voor ons basketballproject dat TEAMKPN Sportfonds ons steunt. Maar het is natuurlijk helemaal geweldig dat het niet bij basketbal alleen stopt en dat er nog een kansrijk project met steun van TEAMKPN Sportfonds in het zadel wordt geholpen. Het TEAMKPN Sportfonds is een initiatief waar niet alleen het Nederlands basketbal, maar de hele Nederlandse sportwereld trots op mag zijn. Daarom de welgemeende gelukwensen voor Robin van Galen, een topcoach die met zijn plannen de steun van TEAMKPN Sportfonds meer dan verdient.”

Om de dankbaarheid van de Stichting NMT te tonen, deed Kragtwijk de topman van KPN, Eelco Blok, het nieuwste oranje basketbalshirt cadeau. De Orange Lions zullen in september in Zagreb tijdens EuroBasket 2015 in hetzelfde shirt hun wedstrijden spelen. De kwalificatie voor het Europees kampioenschap in augustus 2014 was een prestatie die door de keuzecommissie van het TEAMKPN Sportfonds werd aangemerkt als een prestatie die voldeed aan de criteria die aan het fonds ten grondslag liggen.

Ook Ton Boot kreeg een nieuw oranje shirt van Bert Kragtwijk. De topcoach en ambassadeur van de Orange Lions werd vorige week donderdag in Amsterdam geëerd met de prestigieuze Frans Banninck Cocq-penning. Die onderscheiding was voor Boot aangevraagd bij de gemeente Amsterdam door een keur van ex-internationals onder leiding van Mart Smeets en Frank Kales. In zijn dankwoord vorige week sprak Boot zijn vertrouwen en steun uit in het NMT-bestuur: “Zij hebben mij weer enthousiast gemaakt voor het basketbal.”

Nieuwe website
Gelijktijdig met de lancering van het TEAMKPN Sportfonds is ook de nieuwe website van de Orange Lions live gegaan via de URL http://www.oranjebasketball.com.

De website is ontworpen door het Utrechtse bureau Dizzy Grizzly, dat ook tekende voor het ontwerp van het logo van de Orange Lions. De site is volledig responsive, waardoor de vormgeving automatisch wordt aangepast aan het type scherm waarmee de site wordt bekeken.

Op de website is onder andere uitgebreide informatie te vinden over het team, de begeleiding, het programma, de statistieken, de stichting NMT, de ambassadeurs, de historie van oranje en de partners en sponsors van het project dat de slogan draagt: ‘Door Internationals, Voor Internationals, Met het oog op de toekomst’.

De nieuwe website van de Orange Lions is te vinden op deze URL: http://www.oranjebasketball.com.

foto: Michel Porro

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.