CP3 by Basketball Totaal

Orange Guardians opgericht

In Haarlem is eerder deze week bij notaris Adriaan Helmig de officiële oprichtingsacte gepasseerd, waarmee de vereniging ‘Orange Guardians’ een feit is. De Orange Guardians willen alle internationals verenigen: mannen, vrouwen, rolstoelbasketballers en rolstoelbasketballsters. De vereniging accepteert bovendien leden met verdiensten voor de basketballsport, die niet in nationale teams hebben gespeeld.


Orange Guardiansvoorzitter Cees van Rootselaar drukt de hand van notaris Adriaan Helmig.

De acte werd in Haarlem ondertekend door voorzitter Cees van Rootselaar en penningmeester Niels Meijer van de Orange Guardians. Het bestuur van de vereniging bestaat verder uit secretaris Karen Mulder, Hein Gerd Triemstra, Irene Sloof en Tanya Bröring. Alle bestuursleden hebben een achtergrond als international.

Voor de oprichtingsdatum van 15 juli is met opzet gekozen, omdat op 15 juli 1947 de Nederlandse Basketball Bond werd opgericht. De verjaardagen van beide organisaties vallen nu op dezelfde dag.

De Orange Guardians zullen hun eerste leden presenteren op 14 augustus. Op die dag spelen in de Leidse Vijf Meihal de Orange Lions een oefeninterland tegen Groot-Brittannië. Internationals en ex-internationals worden persoonlijk benaderd voor een lidmaatschap van de vereniging. Aan dat lidmaatschap zullen geringe kosten verbonden zijn.


Penningmeester Niels Meijer tekent, Orange Guardians-voorzitter Cees van Rootselaar kijkt toe.

Het ligt nadrukkelijk in de bedoeling dat binnen de Orange Guardians alle internationals zich verenigen: rolstoelbasketballers, rolstoelbasketballsters, vrouwen en mannen.

De Orange Guardians stellen zich tot doel in algemene zin een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Nederlands basketball vanuit de gedachte dat ‘eren, waarderen en herinneren’ belangrijke uitgangspunten zijn. Met het organiseren van activiteiten (bijeenkomsten en wedstrijden bijvoorbeeld), het beschikbaar stellen van expertise en alle andere mogelijke manieren om een bijdrage aan de ontwikkeling van het Nederlands basketball te leveren, probeert de vereniging Orange Guardians zich verdienstelijk te maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.