CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels wint van New Mexico

De nationale seniorenselectie is de trip naar Italië begonnen met een 53-44 zege op het collegeteam van New Mexico.

Nederland kwam goed uit de startblokken en nam een 21-8 voorsprong, waarna de Amerikanen overschakelden naar een zoneverdediging. Hierdoor stokte de vaderlandse produktie. Er waren kansen volop, maar het vizier stond beslist niet op scherp met een (te) kleine 31-27 voorsprong met de rust tot gevolg.

In het derde kwart kwam New Mexico steeds dichterbij. Beide ploegen schoten niet goed, maar het fanatisme van New Mexico zorgde voor veel balverlies aan Nederlandse zijde en ook in de rebound heersten de Amerikanen met een 37-38 achterstand tot gevolg.

Het vierde kwart begon met een 39-38 stand, maar in het vierde kwart kwam New Mexico bij 39-40 nog een keer op voorsprong, maar daarna was het gebeurd met de tegenstand. Van Veen liet zijn ploeg pressen en dat leverde het nodige balbezit op, terwijl de verdediging ook goed dicht zat en er een 12-0 run volgde (51-40), waarmee de strijd gestreden was.

Opvallend was dat in deze sterke periode Britt Zappeij, René Hoveling en Janiek van Veen binnen de lijnen stonden, terwijl Emese – de vierde jongeling – ook een goede rol speelde. Aanvoerster Natalie van den Adel werd met 21 punten topscoorster, maar had daar wat te veel schoten (18 stuks) voor nodig. Fieke Ligthart stond weer ouderwets te buffelen in de verdediging en naast haar 10 rebounds had ze ook nog 5 assists. Volgens startende spelverdeelster Maaike Klein kan het alleen maar beter gaan.

Bron: NBB

2 reacties

 1. Het is toch ongeloovelijk dat senio speelsters die wat betekenen voor het team aan de kant worden geschoven door voorkeurs behandeling van de coach.
  Te gek voor woorden als je dit mee maakt.
  Zo komt er nooit wat van aan voor een goede basis.
  Wat op club niveau gaande is, gaat nu ook nationaal gebeuren door dezelfde coach.

 2. Johan Smulders

  Volgens mij is de doelstelling winnen…. En dat is gelukt…. Speeltijd krijgen doe je in een slangenmodel.
  Er kunnen zoveel andere reden zijn waarom de coach die speelsters niet opstelt. Aan jou is hij in ieder geval geen verantwoording schuldig!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.