CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels winnen van topland Bulgarije

“DE FLOW TIJDENS DE WEDSTRIJD WAS FANTASTISCH”


Op de tweede dag van het driedaagse oefentoernooi in Italië behaalden de Orange Angels de eerste winst in hun oefencampagne. Tegen Bulgarije, niet de minste tegenstander, werd het 71-70. Een dag eerder wonnen de Bulgaren met ruime cijfers van Italië. Coach Meindert van Veen is dik tevreden.
Oranje begon scherp aan de wedstrijd en schoot veel raak. Van Veen. “We speelden met veel meer dreiging vanaf de point-guard, Karin Kuijt schiet er twee belangrijke driepunters in en Maaike Klein is inside moeilijk af te stoppen. In het tweede kwart laten we Bulgarije terugkomen, waarna we in het derde kwart weer iets weglopen. Ondanks dat we het onszelf in het laatste kwart nog moeilijk maken, winnen we wel.”

Het was vooraf geen bewuste keuze van Van Veen om met een kleine rotatie te spelen. “De flow tijdens de wedstrijd was fantastisch, en we wilden deze vasthouden. Kans zien om te winnen is ook wel eens mooi. En een aantal belangrijke meiden hebben nu veel minuten kunnen maken tegen een zeer geroutineerde en fysiek sterke tegenstander.”
Ten opzichte van de eerdere drie wedstrijden waren de verbeteringen vandaag duidelijk zichtbaar. “We spelen onbevangen en agressief. Waar we eerder statisch waren, spelen we nu met een veel hoger baltempo, dat we ruim 35 minuten vol hebben gehouden. Dat maakt het leuk om te coachen.”

Vandaag spelen de Orange Angels hun laatste wedstrijd van de oefencampagne, tegen Italië. “Italië wordt zeker een andere wedstrijd. De Italianen hebben ons ook zien spelen, dus ik verwacht dat die wel flink wakker zijn geschud. Nadat ze eerder kansloos waren tegen Bulgarije, willen die morgen ongetwijfeld ook een goede wedstrijd neerzetten.”

Q1: 25-13 Q2: 38-33 Q3: 56-49 Q4: 71-70

Topscores: Marlou de Kleijn 18 (& 7 rebounds); Nathalie van den Adel 15; Loyce Bettonvil 13 (& 7 rebounds); Fieke Ligthart 12 (& 6 rebounds); Maaike Klein 10; Karin Kuijt 6

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.