CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels VU18 uitgeschakeld

De dames van Remy de Wit hebben niet weten te winnen in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Na een lastige wedstrijd werd het 70-57 voor Frankrijk, die daarmee naar de halve finale gaat.

Een domper voor Remy de Wit en zijn team, want bij winst was de plaatsing voor het WK een feit geworden. De plaatsing kan nog steeds, maar dan moet en vijfde geworden worden.

Frankrijk was een klein maatje te klein, want via 17-10 en 17-12 stond er een 34-22 ruststand op de borden. Rookie van het jaar Fleur Kuijt liet zien een topper in spe te zijn en scoorde 19 punten voor oranje. Janis Ndiba was eigenlijk aanvallend de enige speelster, die meedeed met 11 punten en 10 rebounds.

Het was geen walk-over voor de Franse dames, want in de derde periode kwam oranje sterk terug tot 37-32, maar verder kwam oranje helaas niet. Frankrijk zorgde dat de voorsprong snel richting de tien punten ging en daar bleef het bij.

In de vierde periode speelde Nederland met alles wat erin zat, maar het was niet voldoende. Het verschil zat in de aanvallende rebound. Frankrijk pakte 15 aanvallende rebounds en Oranje slechts 5.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.