CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels VU18 onderuit tegen Spanje

Orange Angels VU18 heeft de mooie overwinning op het EK-A in Portugal tegen Polen in de openingswedstrijd geen mooi vervolg kunnen geven. Spanje was met 46-68 te sterk.

VU18 begon nog prima. Na zes minuten basketbal was er een 12-6 voorsprong voor Oranje, maar in de resterende vier minuten van het kwart werd er niet meer gescoord en ging Spanje er met de voorsprong vandoor (12-15). “De start was fantastisch”, zei bondscoach Remy de Wit. “We hadden de juiste mindset en tactisch klopte het. Het momentum kantelde naar Spanje toen wij twee/drie keer naar de ring gingen, aardig werden gefould maar er niet werd gefloten. Spanje kreeg op dat moment wel de calls mee en dat was echt een sleutelmoment in de wedstrijd.”

In het vervolg wist VU18 de basket even helemaal niet meer te vinden en de droogte hield pas op bij 12-29. Janis Ndiba beëindigde de 0-23 run met een lay-up. Spanje ging halverwege met 20-34 aan de leiding. “Er was nog eigenlijk niks aan de hand, want we zaten best goed in de wedstrijd”, zei De Wit. “We kwamen nog terug tot negen punten, maar toen kregen we een enorme run om ons oren. Toen hebben we besloten om de minuten te verdelen, maar daar doe ik de meiden die toen speelden eigenlijk mee tekort, want het laatste kwart hebben we gewoon gewonnen. Ik ben er trots op dat er tot op het laatst hard is doorgespeeld, we konden het veld met opgeheven hoofd verlaten.”

Zaterdagmiddag speelt VU18 om 17.15 uur (Nederlandse tijd) de derde en laatste wedstrijd uit de eerste ronde tegen Kroatië. Bij winst stroomt Oranje door naar de tweede ronde, bij een nederlaag is het afhankelijk van Spanje-Polen. De Wit: “We willen gewoon zelf winnen, dat berekend basketbal vind ik helemaal niks. Als we winnen nemen we ook altijd twee punten mee naar de volgende ronde en we willen ook in het toernooi groeien.”

Esther Fokke was met 12 punten de enige in de dubbele cijfers aan Nederlandse kant. Myrthe den Heeten was goed voor 8 punten en 4 steals. Met 8 stuks was Emese Hof de toprebounder.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.