CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels VU18 begint EK met winst

Orange Angels VU18 is het EK-A in Portugal uitstekend begonnen. Polen werd met 66-50 verslagen. Janis Ndiba was topscorer met 21 punten.

“Een groot compliment voor de staf en de spelers”, zei bondscoach Remy de Wit. “Alles is perfect gescout. Zij wisten niet waar ze het zoeken moesten in de eerste helft.” Dat bleek, want na het eerste kwart had Polen pas vier puntjes op het bord staan. Na het eerste kwart stond het 14-4 en halverwege al 35-15. Dat leek een voortijdige beslissing, het derde kwart werd met een punt verschil gewonnen, maar VU18 zakte toch iets weg. Dat zette zich door in het laatste kwart. De Wit: “We kregen een enorme dip en ergens hadden we dat wel verwacht, het was enorm warm in de zaal.”

Van de 21 punten voorsprong die de Angels hadden bij het ingaan van het laatste kwart, waren er vijf minuten voor tijd nog maar vijf over. Met twee rake vrije worpen stopte Ndiba de run en was het verzet gebroken. “Het is een belangrijke win, die eerste kan maar vast binnen zijn”, zei De Wit. “Jammer dat we Polen terug laten komen tot vijf punten, maar het is goed hoe we het daarna oppakken.” Niet alleen werd de overwinning binnen gesleept, het verschil werd naar een prachtige zestien punten gespeeld.

De Wit: “Bij vlagen heb ik genoten van ons spel in de eerste helft. Lekker dat we met zestien winnen, dat kan nog weleens heel belangrijk zijn, want met verder nog Spanje en Kroatië in de poule kan het misschien wel om doelsaldo gaan.”

Vrijdagmiddag speelt Oranje om 17.15 uur Nederlandse tijd tegen Spanje.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.