CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels VU16 neemt revanche op Luxemburg

In voorbereiding op de EK-start op 31 juli, heeft Orange Angels VU16 vrijdagavond geoefend tegen Luxemburg. Daar hadden de dames nog wat goed tegen te maken, want in december werd er nog verloren van Luxemburg (56-62). Dat was nu niet het geval, Oranje was met 72-40 duidelijk te sterk.

“Dat is wel leuk, dat we nu wel winnen”, zei bondscoach Bart Sengers. “Het laat zien dat we een mooie stap hebben gemaakt.” De wedstrijd werd gespeeld in Duitsland, in de buurt van Bonn. Vanwege de vakantiefiles arriveerde VU16 pas een half uur voor aanvang in de hal. De wedstrijd kon ene kwartiertje worden uitgesteld, maar langer ook niet. Tel daarbij de warmte in de bus zonder airco op, en dan is van een fijne voorbereiding geen sprake. Toch won VU16 het eerste kwart (20-17). Sengers: “We hebben het toen wat laten gaan en wilden zien hoe de meiden reageerden op bepaalde dingen. Het tweede kwart wonnen we met 19-3. Zij openden met een driepunter en dat was hun enige score. De verdediging zat goed dicht. De wedstrijd was in de rust wel gespeeld, maar we hebben de meiden op het hart gedrukt dat we niet alleen voor de winst speelden, maar ook om beter te worden.”

Het derde kwart werd gewonnen met 20-9, het vierde met 13-11. “In het vierde kwart werd het wat rommelig. We hebben dingen geprobeerd die niet zo goed uitpakten. Al met al was het een prima stap voorwaarts. Af en toe was het slordig, maar we hebben weer wat dingen kunnen uitproberen en zijn beter geworden. Zaterdag en zondag gaan we hard trainen en dan oefenen we maandag en dinsdag tegen Duitsland, een tegenstander van een heel ander kaliber. Daar ben ik heel nieuwsgierig naar.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.