CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels ruim langs Zuid-Korea

De Orange Angels hebben op het WK in Rusland eenvoudig gewonnen van Zuid-Korea. Het werd vrijdag 72-41 voor de Angels, die in Emese Hof (17 punten, 12 rebounds) en Laura Westerik (17 pnt, 11 reb) de twee topscorers en toprebounders hadden. Oranje speelt dankzij deze overwinning verder voor de plekken negen tot en met twaalf.

VU19 gaat dus voor de negende plaats, het hoogst haalbare na de nederlaag tegen Spanje in de achtste finale. “Na het zure verlies tegen Spanje is het wel fijn dat er zo’n wedstrijd tussen zit”, zei bondcoach Remy de Wit. “Dan krijg je de boel weer makkelijker op de rit. We hadden het van tevoren ook wel een beetje verwacht, Zuid-Korea heeft niet zo’n goede ploeg. Maar je moet je toch goed voorbereiden en dat hebben we dan ook gedaan. We begonnen niet goed. Te slordig en slap. Als we dan echt gaan spelen, zoals in het tweede kwart met een agressievere press, zie je dat we zo twee flinke runs plaatsen en is de wedstrijd snel over.”


Myrthe den Heeten versnelt tegen de Koreanen (foto FIBA).

Bij rust was het al 41-19. De Wit: “In het derde kwart hebben we goed doorgezet, we bleven scherp. We hebben iedereen kunnen laten spelen, dat is ook mooi.” Ook het derde en vierde kwart werden gewonnen (16-11 en 15-11) en daarmee was elk kwart een prooi voor de Angels. Morgen (zaterdag 25 juli) stuiten de Orange Angels VU19 op de winnaar van Argentinië-Servië. “Dat zijn twee goede ploegen, dan moeten we weer volop aan de bak”, voorspelde De Wit.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.