CP3 by Basketball Totaal

Orange Angels onderuit tegen Rusland

De eerste nederlaag voor Orange Angels VU19 is een feit op het WK in Rusland. Het gastland was met 47-71 te sterk voor de ploeg van Remy de Wit die als tweede – achter Rusland, maar voor Argentinië en Taiwan – eindigde in de poulefase. Morgen speelt Oranje voor een plek in de kwartfinale tegen Spanje.

“We kunnen er lang of kort over praten, maar Rusland was gewoon de betere ploeg”, zei De Wit. In de eerste helft konden de Angels nog redelijk gelijke tred houden met de Russinnen, want het verschil was bij rust nog geen dubbele cijfers: 23-32. De Wit: “Voor rust hebben we het aardig gedaan. Daarna kwamen we te kort op lengte en fysiek. Dat maakte het grote verschil, niet zozeer kwaliteit of tactiek. Zij hebben rond de veertig punten gemaakt in de binnenkant van de bucket. Die power missen wij.”

Halverwege het derde kwart stond de uitkomst van de wedstrijd wel vast en gingen de starters naar de kant om energie te sparen voor de wedstrijd van morgen. “Die wedstrijd is heel belangrijk. We zijn snel geschakeld naar morgen en moeten de lichtpunten van vandaag meenemen. Het is goed dat we veertig minuten bleven vechten tegen zo’n fysiek sterke ploeg. En het is goed om te zien dat als we tactisch de afspraken nakomen we ook tegen een ploeg van dit kaliber tot open scores kunnen komen.”

Fleur Kuijt viel uit met een knieblessure, maar de eerste signalen zijn dat het niet ernstig is. De technische staf sluit niet uit dat Kuijt er morgen alweer bij is. Het was na afloop van de wedstrijd van VU19 nog niet duidelijk of Spanje of China daarin de tegenstander was, maar dat maakte De Wit ook niet veel uit. “Het zijn allebei goede ploegen, maar als wij de goede dingen van vandaag meenemen maken we tegen allebei een goede kans.”

Tegenstander is dus Spanje en de achtste finale zal morgen om 19.15 uur (Nederlandse tijd) worden gespeeld.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.