CP3 by Basketball Totaal

Opvolger voor Spandauw snel benoemd

rene sHet was twee weken geleden groot nieuws in Duitsland: De Saarlouis Royals besloten ‘in al hun oneindige wijsheid’ het contract met succestrainer Rene Spandauw niet te verlengen. Het hele land stond op zijn achterste poten en sprak er schande van. Spandauw, al elf jaar coach in Saarlouis, en in die tijd 2 maal landskampioen, drie maal bekerwinnaar en halve finalist in de Europacup, werd na een nipt verloren playoff finale tegen het kapitaalkrachtige Wasserburg bedankt, en nog geen twee weken later lezen we dat de Royals , van Jamailah Adams om de Nederlandse link met de Duitse vereniging even te onderstrepen, een nieuwe headcoach hebben aangesteld. Van verjongen van de technische staf is alvast geen sprake. De nieuwe coach is immers al 60.

Saulius Vadopalas uit Lithouwen heeft de uitdaging geaccepteerd om in de schoenen van Spandauw te gaan staan.  Hoewel het contract in eerste instantie voor een seizoen is getekend, hoopt de ploeg wel op lange termijn met de nieuwe coach door te kunnen. Vadopalas was meest recent actief als assistent bij Dynamo Koersk. In 2012 won Kursk de Europacup. Een jaar later was de nieuwe Saarlander Teamchef bij het Russisch nationale team dat er rap uitging in de eerste ronde op het EK in Frankrijk.

Spandauw ondertussen wordt in Duitsland alweer aan verschillende andere verenigingen gelinkt. Het enige wat de Groninger desgevraagd kwijt wilde over het gedwongen vertrek uit Saarlouis was een cryptisch: ‘Ton Boot had gelijk’.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.