CP3 by Basketball Totaal

Opnieuw een transfer voor CTO-er

CTO’er Mirte Scheper verruilt per ingang van volgend seizoen het CTO programma voor de State University of New York in Buffalo. Na twee seizoenen in Amsterdam wordt een lang gekoesterde droom nu werkelijkheid.

In de zomer van 2013 trad de lange center full-time toe tot het opleidingsprogramma van CTO Amsterdam en de Nederlandse Basketballbond. Helemaal nieuw was ze echter niet, aangezien ze in het voorafgaande seizoen al drie ochtenden in de week mee trainde in het fysieke programma van trainer Paul Lammers. Na haar volledige toetreden in het CTO-programma heeft ze zich gestaag doorontwikkeld. In haar eerste seizoen in Amsterdam combineerde ze dit nog met een wedstrijdprogramma bij BV Hoofddorp VU20, dit seizoen kwam ze volledig uit voor het wedstrijdteam van CTO Amsterdam in Vrouwen Basketball League.

Daarnaast heeft ze inmiddels 2 jeugd EK’s met de Orange Angels achter de rug. In 2013 eindigde ze met de VU16 nog derteinde op het EK, maar vorige zomer behaalde ze een absoluut hoogtepunt op het EK VU18 met het behalen van een ticket voor het WK VU19. Voor dit WK aankomende zomer is ze dan ook opgenomen in de voorselectie, evenals die van de VU18.

De tweetalig VWO-studente, die aankomende juni haar diploma zal gaan behalen, wist vanaf de eerste dag in het CTO al dat ze graag naar de Amerikaanse NCAA competitie wilde. De uitstekende studente zet met een wetenschappelijke studie dan ook naast het veld hoog in. De State University van New York in Buffalo staat bekend om haar zeer goede wetenschappelijke studies en dus ze aan het goede adres. Afgelopen weekend was ze met haar moeder en CTO manager Simon van Rooijen op bezoek in Buffalo om verder kennis te maken met de staf en alle faciliteiten te bekijken. Waar normaliter meerdere universiteiten bezocht worden, ging Scheper alleen naar Buffalo. Het voorafgaande contact was al een aantal weken zeer intensief en enthousiast geweest en zo diende het bezoek meer als een bevestiging van haar gevoel. Deze bevestiging werd zondermeer gevonden en zo tekende ze zaterdagavond in Buffalo al de National Letter of Intent, waarmee haar overstap rond gemaakt werd.

De Buffalo Bulls komen uit in de Mid-American conference van de NCAA division 1, waar ze tot één van de betere teams behoort. Onder leiding van hoofdcoach Felisha Legette-Jack is het vrouwen basketball team de afgelopen jaren stevig in opbouw en heeft het zichzelf als doel gesteld de komende jaren tot de beste teams in de staat New York te gaan behoren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.