CP3 by Basketball Totaal

Opnieuw een driepunter voor Popelier


Het genre sportboeken wordt de laatste jaren nogal eens bezoedeld door veelal ex sporters die uit de school klappen over het een of ander aan dingen die niet goed gegaan zijn in hun carriere. Van de verslaving van Wim Kieft, de gokschulden van Andy van der Meijden of de handdoekjes van Thomas Dekker. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen.Jarry Popelier, die eerder al excelleerde met ‘De Ommekeer’ (2012) en ‘Dunk dat Bord kapot’ (2009) is opnieuw de scribent van dienst die met korte persoonlijke intermezzo’s met Kees Akerboom en Stefan Wessels een document heeft samengesteld dat niet alleen als aardig naslagwerk dienst doet , maar de lezer ook echt meeneemt naar de betreffende dag in het verleden en als het ware als bijstaander het gesprek met Akerboom en Wessels aangaat.

In de playoff finale innoveert Popelier door in plaats van met Kees Akerboom een mailwisseling op te zetten met mevrouw Akerboom en de lezer weer dicht bij de ploeg te laten in een uitermate vermakelijke mailwisseling tussen beiden waarin mevrouw Akerboom (zelf ook een meer dan verdienstelijk basketbalster) de spagaat schetst waarin ze als moeder, vrouw-van en supporter tijdens de playoffs verkeert. Ook dat is topsport en het pleit voor beiden dat ze dit op een goed leesbare prettige manier samen weten neer te zetten.

‘Vandaag is zwart’ beslaat drie seizoenen en had misschien wat meer pagina’s mogen brengen over zo’n lange periode maar is voor zover wij inschatten meer bedoeld als kijkje achter de schermen in de topsportorganisatie in den Bosch die , en laten we de mannen in kwestie daarvoor uitgebreid fêteren (dankjulliewel Bob van Oosterhout en Jos Frederiks) op meesterlijke wijze doorgestart is, en weer een goede vibe in de Maaspoort brengt.

In diezelfde Maaspoort is vrijdagavond 2 december om 20.00 uur in de businessclub van New Heroes de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘Vandaag is Zwart’. Het boek kost slechts 15 euro en zal zo vernamen wij van een oude bebaarde man uit Spanje, uitstekend staan op de bestellijstjes tijdens de feestdagen. Wij bevelen de titel in ieder geval van harte aan, en hopen dat Popelier nog lang door blijft gaan met het schrijven van basketballjaarboeken, want daarvan zijn er nooit genoeg.

Aanmelden om bij de ‘doop’ van het boek te zijn is gratis en kan via [email protected]. En mocht u nou niet bij de doop kunnen zijn dan is het boek na te bestellen via hetzelfde adres.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.