CP3 by Basketball Totaal

Open brief: Beste NBB

Beste NBB, Zeer Gewaardeerde basketballbond,

Zaterdag had ik de eer te mogen arbitreren op een NJK. Zoals u wellicht weet staan die letters voor Nationale Jeugdkampioenschappen.
Tweedaagse evenementen die tot voor kort in u12, u14, u16,u18 en wat langer geleden zelfs u20 werden georganiseerd. Dit seizoen zijn er slechts nog de meisjes en jongens u12 en meisjes u14 over. Die laatste categorie bekampte haar eerste dag.

Gastheer Barons had behoorlijk werk gemaakt van deze toernooidag. De kantine,fijn gelardeerd met een aantal mooie basketballboeken, een stapje extra assortiment, de zaal strak aangekleed, een speaker, en zelfs na de wedstrijd standaard een groepsfoto maken van beide teams met de arbitrage zodat iedereen met een positief gevoel naar elkaar van het veld af kwam.

Met het treffen tussen Jolly Jumpers en Dozy aan het eind van de dag werd de beste wedstrijd tot het laatst bewaard, en de ploeg uit den Helder pakte een terechte zege in de leukste wedstrijd van de dag. Omdat er door de organisatie een stapje extra gezet was, durf ik te zeggen dat het voor teams, toeschouwers en organisatie een geslaagd event was. De sfeer was zonder uitzondering goed, en iedereen ging met een lekker gevoel naar huis.

Hoe leuk zou het nu zijn als alle jeugd-categorieën met zo’n lekker gevoel de zomer in gaan. Ik hoor u al denken NBB: maar in u16 en u18 hebben we eredivisies?
Ik zou zeggen: fantastische kans om de teams die zo rond de kerst al weten dat ze niet voor een titel spelen toch scherp te houden en naar een eindtoernooi toe te laten werken. De competities waren dusdanig vroeg klaar dat er ruimte zat is voor een eindtoernooi voordat de NT cycli beginnen. Laat de top vijf (of zes bij voldoende kanshebbers, en dan graag in twee poules van drie met halve finales en dergelijke, zodat je niet op de eerste toernooidag om 10 uur ‘s ochtends al de beste ploegen tegen elkaar hebt spelen) lekker als een soort playoff een NJK bekampen. Zo’n toernooi kun je dan nog omlijsten met allerlei aardige zij-evenementen/activiteiten zodat je ook zeker weet dat er een goed aantal toeschouwers komt.

Als u hulp nodig heeft bij een of meerdere aspecten, dan houden we ons met iBasketball graag aanbevolen.

We hopen dat u bovenstaand pleidooi ter overweging mee wilt nemen in de plannen van volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriks

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.