CP3 by Basketball Totaal

Ook Magixx neemt afstand van Aris

De nederlaag van Aris Leeuwarden gisteravond in Leiden (80-68) is ook door Matrixx Magixx Wijchen aangegrepen om meer afstand afstand te nemen tot de onderste plaatsen van de ranglijst. Het gat naar de Friezen groeide ook voor Matrixx Magixx naar 12 punten dankzij een regelmatige 76-47 zege op Maxxcom BS Weert.

De Limburgers hadden ook in Arcus niets te zoeken. De nog immer gehandicapte ploeg van Niels Vorenhout werd op alle fronten afgetroefd. Via 20-16, 45-31 (rust) en 63-36 werkte Matrixx Magixx aan een gedegen, maar niet spectaculaire zege. Het publiek in Arcus had ongetwijfeld op meer gerekend.

Dat was toch ook de verdienste van de Limburgers die – al deden de tussenstanden anders vermoeden – het hoofd niet zo maar op het hakblok legden. Matrixx probeerde Maxxcom een straf tempo op te leggen, maar was in de uitvoering niet geconcentreerd genoeg om de goede bedoelingen in een veel hogere score om te zetten.

Het werd daarom van alles wat. De thuisclub was verreweg de beter reboundende ploeg met 56 om 26 rebounds. In de setplays bleek de driepunter een probaat wapen. Matrixx schoot er 10 raak, tegen Weert slechts 3. Maar ook onder de ring was het verschil aanmerkelijk met 38 om 20 punten ‘in the paint’. En als laatste grote factor kon BSW niet opboksen tegen de veel bredere bank van Matrixx Magixx. Het verschil aan inbreng was 31 om 4 punten.

Patrick Richard toonde zich collecgiaal door niet alleen de topscorerstitel in de wedstrijd voor zich op te eisen. Hij maakte evenveel punten als de beste schutter van Weert, Roman Grigorev. Beiden finishten op 16 punten.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – MAXXCOM BS WEERT  76-47  (20-16, 45-31, 63-36)

20140202 wijc_weer 3109 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.