CP3 by Basketball Totaal

Ook Kings geven Aris een douw

De teller staat voor Aris Leeuwarden inmiddels op 9. Jawel, negen nederlagen op rij. Den Helder Kings was in de Kings Dome met 80-70 te sterk voor de Friezen. Aris evenaarde met die nederlaag de slechtste serie ooit in de competitie. In het seizoen 2007-2008 werden zelfs tien nederlagen op rij geleden, maar halverwege het seizoen werd de zeperd tegen het toen failliete Almere ‘kwijt gescholden’. Toch is er voor coach Ed Molthoff in Leeuwarden een Van Gend & Looswagen werk aan de winkel. Vooral de edele kunst van het rebounden verdient een opfriscursus. Bij de Kings toonde Justin Knox andermaal aan dat coach Jean-Marc Jaumin er verstandig aan heeft gedaan Reggie Keely in te wisselen. Ook Rogier Jansen speelde met 19 punten, 7 rebounds en 7 assists een ijzersterke wedstrijd.

 

Louis van de Gragt zag de wedstrijd in Den Helder als volgt:

Met het feit, dat ook Aris uit Leeuwarden als vijfde op rij aan de zegekar van Den Helder wordt gebonden, is eigenlijk het meest positieve van deze wedstrijd wel gezegd. Den Helder grossierde in foute passes, verkeerde aannames en gemiste schoten. Aris was onmachtig om hiervan gebruik te maken.

Aris scoorde in het eerste kwart na anderhalve minuut het eerste punt van de wedstrijd en dat was gedurende de hele wedstrijd meteen de enige voorsprong.

Het spel van Den Helder was rommelig maar Aris kon hiervan niet profiteren. De voorsprong van Den Helder schommelde tussen de 9 en 2 punten. Het eerste kwart eindigde in 22-17.

Ook in het tweede kwart was weinig verhevens te ontdekken. De wedstrijd kabbelde rustig voort. De spelers deden wel hun best, maar er kwam weinig uit. Den Helder bouwde in dit kwart een voorsprong op van 10 punten, maar toen Aris even aanzette, was die zelfde voorsprong bij de rust alweer geslonken tot 5 punten. Ruststand 41-36.

Het derde kwart was een kopie van het tweede. Den Helder kon telkens de kleine voorsprong niet uitbouwen en Aris zag geen kans een het gaatje te dichten, laat staan aan de goede zijde van de score te komen.

Met het laatste kwart inzicht, rees wel de vraag: Hoe zal dit aflopen? Geen van beide ploegen had een overwicht, dus de wedstrijd kon nog beide kanten op. Stand na het derde kwart: 62-55.

In het begin van het vierde kwart wist Den Helder wederom de voorsprong iets uit te bouwen, maar even zo goed pareerde Aris die drang om het verschil groter te laten worden. Na 6 minuten spelen was de stand 70-64 en kon het kwartje nog steeds alle kanten op rollen. Kennelijk had echter deze inhaalrace van Aris te veel tol geëist, want de Kings bouwden – met nog maar één minuut te spelen – weer uit tot een voorsprong van 12 punten.

Aris had al haar kruit verschoten en moest lijdzaam toezien hoe Den Helder deze wedstrijd – die niet echt mooi was om te zien – tot een voor hen goed einde bracht.

 

DEN HELDER KINGS – ARIS LEEUWARDEN  80-70  (22-17, 41-36, 62-55)

20131130 denh_leeu 3055 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.