CP3 by Basketball Totaal

Ook Donar door naar halve finale

De tweede wedstrijd in de kwartfinales van de play-offs is door Donar met ruime cijfers gewonnen. In Rotterdam werd het 55-85 voor de Groningers die zich hierdoor hebben geplaatst voor de halve finale

De Rotterdammers konden tot aan de rust hopen op een stunt. Op karakter kwam de thuisploeg twee keer terug van een achterstand maar daarna was het toch over en uit. Doordat Rotterdam veelvuldig aan de noodrem moest trekken, grossierde het team van coach Salomon in persoonlijke fouten en dat brak ze uiteindelijk zwaar op. Daarnaast leek de energie en het geloof weg toen Donar, onder leiding van (wie anders dan) Lance Jeter in het derde kwart een versnelling hoger ging spelen en duidelijk afstand nam. De thuisploeg probeerde voortdurend snel van afstand te scoren maar dat had tot gevolg dat er, net als wedstrijd 1 in Groningen, nauwelijks vrije worpen genomen konden worden. Donar bleef de aanvallen veel inside spelen en zag in het laatste kwart de ene na de andere Rotterdammer met 5 fouten naar de kant vertrekken. Ross Bekkering was, zoals het hele seizoen, weer enorm belangrijk voor zijn team en zag zijn goede spel beloond met uitstekende statistieken: 14 punten en 18 rebounds. Daarnaast werden er maar liefst 10 fouten op Ross gemaakt. Ook Jason Dourisseau was weer van grote waarde. Door de absentie van Chase Fieler, die binnenkort weer terug verwacht wordt, speelde JD een groot gedeelte van de wedstrijd op de, voor hem niet gebruikelijke, 4 positie maar hij deed dit met de inzet en energie die we van hem zijn gewend, waardoor ook hij een mooie double-double scoorde. Maar de man die vandaag vooral belangrijk was, was Lance Jeter die op belangrijke momenten zijn ploeg over het dode punt hielp en daarmee de basis legde voor de uiteindelijk zeer verdiende overwinning en de kwalificatie voor de halve finale.

In de halve finale zal Donar gaan spelen tegen Zorg & Zekerheid Leiden in een best-of-7 serie. De eerste wedstrijd zal volgende week zaterdag (30 april) in Leiden worden gespeeld waarna op dinsdag 3 mei a.s. Donar het in eigen huis mag opnemen tegen de Leidenaren. Daarna volgen op 5 mei (Leiden) en 7 mei (Groningen) wedstrijd 3 en 4. Afhankelijk van de resultaten zal blijken of er daarna nog meer wedstrijden in deze halve finale gespeeld zullen gaan worden.

Bron: Donar

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.