CP3 by Basketball Totaal

Onze insider had het goed in de gaten: Solar Systemen Grasshoppers u20 wint de beker

Solar systemen-Grasshoppers heeft de NBB Beker bij de vrouwen U20 veroverd. De c lub uit Katwijk was zaterdagavond in Barendrecht met 82-52 te sterk voor de Yellow Blizzards uit Zwolle.

Een trage start van Yellow Blizzards met veel onnodige turnovers zorgde voor een Katwijkse voorsprong  van 4-0, die met een goede zonepress werd uitgebouwd naar 13-7 halverwege het eerste kwart. Door de nodige aanvallende rebounds te pakken kreeg Grasshoppers veel schotkansen, maar een laag percentage in de afwerking gaf de Blizzards de kans om terug te komen tot 18-16 aan het einde van het eerste kwart.

Het hele tweede kwart bleef de strijd gelijk opgaan. Evi Dekker bracht de achterstand van Yellow Blizzards terug een punt en door nog een driepunter van Dekker in de volgende aanval werd het zelfs 26-28, de eerste voorsprong voor de Blizzards. Beide Teams schakelden vervolgens over op een zoneverdediging wat het scoren niet ten goede kwam. Bij rust was het toch weer 32-30 voor de Grasshoppers, mede dankzij achttien turnovers van de Blizzards.

Meteen na de rust kende Grasshoppers een goede fase en met nog zes minuten te gaan in het derde kwart was bij 42-32 het eerste gat geslagen.
Door een score met bonus van Fleur Kuijt kwam het verschil voor het eerst in de wedstrijd boven de tien punten uit: 45-33. De Blizzards bleven maar slordig balverlies leiden en omdat Grasshoppers steeds makkelijker de gaten in de zone wist te vinden, stond er aan het einde van het derde kwart een 61-45 Katwijkse voorsprong op het scorebord.

In het laatste kwart speelde Grasshoppers een gewonnen wedstrijd. Het verschil liep op naar 23 punten met nog vijf minuten op de klok. De Blizzards probeerden met een zonepress nog het tij te keren, maar daar werd door Grasshoppers vakkundig doorheen gepasst. Bij 82-52 konden de speelsters van de Katwijkse club en hun aanhang feest gaan vieren. Fleur Kuijt was bij de winnende ploeg goed voor 25 punten, 8 rebounds en 6 assists. Noor Driessen had met 15 punten en 11 rebounds een double-double.

Bron Facebook / NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.