CP3 by Basketball Totaal

Ontsnapping ZZ Leiden in Amsterdam

ZZ Leiden is ontsnapt aan een blamerende nederlaag tegen BC Apollo. Even leken de Amsterdammers de punten in eigen huis te houden, maar de koploper trok toch nog de overwinning over de streep. Het werd 73-76 voor ZZ Leiden.

En BC Apollo had genoeg kansen om de overwinning te pakken, want vlak voor tijd was het 72-68 en had Amsterdam balbezit. En die werden niet verzilverd en zodoende kon Rogier Jansen vanaf de vrije worplijn zijn oude club pijn doen. De Amsterdammer zorgde voor de 73-74 en uitblinker Creek gooide de wedstrijd op slot 73-76.

Op slot want de Amsterdammers scoorden niet meer. Eerst ging er een driepunter mis van Kherrazi en vlak voor tijd werden ook de vrije worpen van Roye niet benut. Leiden ontsnapte dus aan een nederlaag en kan zodoende nog naar de eerste plaats kijken op de ranglijst.

Amsterdam is nog niet geheel uitgeschakeld, maar dan moeten de vier resterende wedstrijden gewonnen worden. Ook mag Aris dan niet meer winnen. Kortom dat lijkt niet heel reeel met wedstrijden tegen Weert (u), Rotterdam (t), Landstede (u) en Aris (u).

Maar goed hoop doet leven ook in Amsterdam.

Topscorers Leiden: Creek 20, Willman 13, Jansen 12, de Jong 11 en Felder 10.

Topscorers Amsterdam: de Randamie 16, van der Horst 15, Roye 13, van Sauer 10.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.