CP3 by Basketball Totaal

Ontbijt op Zaterdag… Altijd goed!

Dit weekend vier wedstrijden in de mannen eredivisie. Tijd om met een ontbijtje in de maag even de wedstrijden alvast te overdenken.

De leukste wedstrijd dit weekend zou natuurlijk ZZ Leiden tegen Den Bosch moeten zijn. Maar de trotse recordkampioen speelt nog zonder Kees Akerboom en of de werkvergunning van Antwan Scott binnen is, blijft de vraag. De Amerikaanse pointguard is snel nodig, want de Bossche ploeg staat nog op een hatelijke nul punten in de competitie.

ZZ Leiden staat in de top en is nog ongeslagen, maar de ploeg speelt niet goed. Verdedigend is de ploeg sterker dan de tegenstanders, maar aanvallend is het nog niet veel. Waarschijnlijk tegen Den Bosch zal dat anders zijn, want Den Bosch is de aartsrivaal van Leiden en dat levert altijd mooie wedstrijden op. Waarschijnlijk zal Rens Butter weer terugkeren in de selectie na een blessure.

Zonder Scott is Den Bosch kansloos, maar met hem zal er ook aan het kortste eind getrokken worden. Leiden wint met 8 verschil.

BC Apollo – Weert

Heerlijke wedstrijd vanavond in Amsterdam. De Amsterdammers en de mannen uit Weert wachten nog steeds op de eerste punten en die gaan er vandaag komen voor een van de twee. Weert krijgt dit seizoen in ieder geval al de complimenten, maar het levert nog niks op voor de ploeg van coach Radenko Varagic. Het is al wel de derde uitwedstrijd voor Weert, die vanavond wel eens zouden kunnen gaan winnen. Amsterdam kreeg een pak slaag van Donar (65-97) en alleen Sergio de Randamie kwam in de dubbele cijfers (26 punten). Dat is natuurlijk te weinig. Roye en van der Horst moeten minimaal tien, maar eigenlijk 15 punten hebben wil de thuisploeg winnen. Opvallend feit is dat de ploeg met name reboundend zwak is. Tegen Donar werden er slechts 5 aanvallende rebounds gepakt. Daar win je geen wedstrijden mee.

Weert speelt zoals gezegd goed, maar wat doet de ploeg nu het echt moet? Dat zal de vraag zijn, want vanavond is het een eerste examen. Bij winst gaan ze echt meedoen en bij een nederlaag staat de ploeg weer op de plek, die het de laatste jaren al had. Dyon Halman is de verrassing van dit seizoen. De center van 2.04 m. een pas 21 liet al twee uitstekende wedstrijden zien. Tegen Aris scoorde hij 19 punten en tegen Leiden waren het er ook 16. Uitstekende cijfers voor de big guy en als hij de prachtige passes van Averink nog meer zou afronden, dan zit hij vanavond zo tegen de 20 punten aan. Averink had scorend een moeilijke wedstrijd in Leiden tegen zijn oude ploeg, maar is gewoon een hele goede speler. Vanavond kan hij het verschil gaan maken. Verwachting is een close game en dan kan ervaring de sleutel zijn. Is het close game, dan is het Apollo met 5.

Zwolle – Rotterdam

Vorig jaar was het 4-0 voor de ploeg uit Zwolle tegen de Rotterdammers. En elke keer was het verschil 11 of 12 punten. De ploegen zijn gewijzigd natuurlijk, maar de coaches niet. En die weten donders goed elkaar gameplan. Rotterdam wil dit jaar wat meer gaan rennen en het publiek vermaken. Anthon Bell scoorde tegen Den Bosch 30 punten en zorgde voor de overwinning in combinatie met de vrije worpen van Krabbendam. Gaat Anderson ook meedoen zondag, dan heeft de ploeg absoluut kans. Zonder Anderson is de aanvallende dreiging te eenzijdig en daar is van der Belt te goed voor om dat te laten gebeuren. Zwolle is steady en medekoploper. Bij winst neemt het al direct afscheid van de achtervolgers en dat is wat Rotterdam moet voorkomen. Zwolle wint met 15.

Groningen – Aris

De derby van het Noorden. Altijd een beladen wedstrijd en ook een derby die beide teams de afgelopen seizoenen wel eens hebben gewonnen. Maar of Aris kan winnen van een sterk Donar valt te betwijfelen. Donar zit wel in een Europese campagne en heeft blessures in de vorm van Slagter en Dourisseau maar normaal gesproken zal het eenrichtingsverkeer zijn. Tegen Zwolle bleef Aris uitstekend bij tot het vierde kwart aanbrak. Toen scoorde de ploeg slechts 4 punten. Het is nog wisselvallig wat de Friezen laten zien, want tegen Leiden had het zomaar winst kunnen opleveren. Saldo is momenteel 1 winst en 2 nederlagen. Doelstelling van Aris was de top 4 bestormen. Dan zou een overwinning tegen Donar moeten. Maar Jeter en Pasalic hadden een uitstekende wedstrijd tegen Gravelines en dat is nog Europese subtop. Nemen ze een dagje vrijaf, dan kan het spannend worden. Braal kennende zal hij het voor de rust willen beslissen. Is het gat 20 punten bij rust, dan kabbelt het rustig verder in de tweede. Donar wint met 16.

Dames Eredivisie:

De topper dit weekend tussen Lekdetec en Binnenland op het programma. Heerlijk affiche natuurlijk, maar de ploeg van Joost van Rangelrooij kent fysieke problemen. Zera Butter was betrokken bij een auto-ongeluk en zal niet meespelen. Een dikke tegenvaller natuurlijk, maar gelukkig gaat het goed met de blonde forward. Bij Bemmel is de ploeg weer compleet met coach Salem en speelster Klerkx. Het zal spannend worden in Bemmel, maar Kuijt in bloedvorm zal teveel zijn voor Binnenland. Interessante matchup is het wel tussen Kuijt en van Hulzen. Gaat van Hulzen Kuijt de hele tijd onder druk zetten? Dan kan de angel wel eens uit de aanval zijn. Toch is Bemmel iets te sterk en wint met 10 punten verschil.

Den Helder – Royal Eagles

Een wedstrijd voor de final 4 in de dames eredivisie. Wil Royal Eagles meedoen om een final four plek, dan zal het moeten winnen vanavond. En voor Meindert van Veen geldt hetzelfde. Van Veen zal niet tevreden zijn over de afgelopen wedstrijden, die dikke nederlagen opleverde. Iets wat hem natuurlijk niet bekend is en ook niet al zal willen wennen. Den Helder wint met 30.

Rotterdam – Amazone

De wedstrijd voor de rode lantaarn. Amazone staat nog op een hatelijk nul punten en wil daarvan af. Dan zal het moeten winnen in Rotterdam. De eerste ontmoeting was het debuut van de Rotterdammers en die wonnen toen met 54-46. Het bleek ook de enige overwinning tot duver. Zes nederlagen op rij en met name de laatste twee waren ruim. Wie gaat de negatieve spiraal doorbreken zondag? Het zal geen hoogstaande wedstrijd worden, maar wellicht wel spannend. Voor de competitie is het leuk als Amazone aanhaakt. Een kleine overwinning dus voor de dames uit Utrecht met 2 punten.

Veel plezier allemaal!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.