CP3 by Basketball Totaal

Ontbijt op bed in de DWBL: Prelude op halve bekerfinale in Bemmel

Nadat Dozy donderdag al won in eigen huis tegen De Wit Grasshoppers, en daarmee op gepaste wijze de terugkeer van Francis Donders vierde heeft de DWBL een nieuw volledig weekend en vandaar even een zaterdagochtendontbijt.

De Wit Grasshoppers keek samen met Dozy en CTO naar de vierde plek voor de playoffs, en heeft donderdag een steek laten vallen door de onderlinge ontmoeting met Dozy te verliezen. Ook CTO was onlangs al sterker dan CTO en daarmee staat de ploeg van Ivo Boom wel even met 2-0 achter op weg naar die plek 4, want zo zeggen eigenlijk alle insiders: Lekdetec.nl, Loon Lions en Binnenland/Rotterdam lijken de top 3 ploegen voor de Playoffs.
Grasshoppers zou zichzelf een dienst bewijzen als het vandaag in Bemmel gaat winnen. Niet alleen omdat het de Kattukers veel vertrouwen zal geven op weg naar de halve finale van de beker later deze maand, maar ook omdat de concurrentie tot nu toe er niet in slaagde om de Bemmelse formatie punten afhandig te maken.

Lekdetec won afgelopen week zelfs van Binnenland, en zo staan de Gelderlanders er buitengewoon voor. In januari werd er niet verloren , en elke week tankt de formatie vertrouwen. Loyce Bettonvil stapelt double double op double double, en haar zus Jill knapt veel vuil werk op naar een zelfde prestatie. Karin Kuijt doet vanaf de guard prima dingen, en wordt bij vlagen fenomenaal ondersteund door Jacobine Klerkx die een duidelijke kandidaat is voor de MIP dit seizoen. Anouk Biesters kan rustig optrainen richting de belangrijkste maand van het seizoen. Op eigen veld is Lekdetec nog ongeslagen, en daarom verwachten we dat Lekdetec opnieuw aan het langste eind zal trekken. Wel zal de Wit Grasshoppers zich van de beste kant laten zien en dus kan het lang spannend blijven in Bemmel.

Dozy den Helder trok vorige week Francis Donders aan, en de Rotterdammers trokken na twee nederlagen  ook een versterking aan: Bianca Barton. Beide versterkingen opereren vanaf de guard en dat legt een aardige laag over de wedstrijd. Voor de Rotterdamse forward Leonie Kooij is het een fraaie terugkeer naar de hal waar ze groot geworden is, en ook guard Zera Butter heeft natuurlijk een verleden in Sporthal Sportlaan. Binnenland zal normaal gesproken de zege voor zich moeten kunnen opeisen. Kort geleden echter had Loon Lions de nodige moeite om te winnen in den Helder, en het zou zomaar kunnen dat ook Binnenland het lastig gaat hebben in den Helder.

Zondag is de derde wedstrijd van het weekend, en CTO zal zonder Laura Cornelius aantreden tegen Loon Lions. Cornelius neemt een weekend vrij om naar een aantal colleges in Amerika te gaan kijken, en dat betekent dat ook coach Remy de Wit afwezig is, want die maakt de oversteek samen met zijn topscorer. Een enorme aderlating voor CTO dat dit jaar een bij vlagen fabelachtige Cornelius ziet als motor van de ploeg. Janiek van Veen zal van bondscoach Meindert van Veen , die de honneurs als coach waarnemet, normaal gesproken de startersrol toebedeeld krijgen. Bij Loon Lions zal het grootste deel van de minuten weer verdeeld worden onder de bekende mensen. Allstars van der Lee en McDowell zullen normaal gesproken voor de punten zorgen, en schrijf ook maar weer een double double op voor Anete Horelika.
Het zal ook interessant zijn om te zien of Keshia Mosley voor de Lions een reboundmachine blijft of ook scorend zal doorkomen. We vermoeden dat Lions , dat vlak bij huis speelt , een relatief simpele middag zal hebben om de punten mee naar huis te nemen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.