CP3 by Basketball Totaal

Ondanks een spectaculaire inhaalrace, verlies voor Van Wijk’s Oviedo

Ondanks een spectaculaire inhaalrace in het vierde kwart wist Oviedo met de Nederlandse forward Kevin van Wijk een nederlaag niet te ontlopen in de uitwedstrijd tegen Club Melilla 81-75.

Oviedo begon ontzettend zwak aan de wedstrijd en kon gedurende de twee eerste kwarten aanvallend geen potten breken en keken in de ontzettende lawaaiige thuishal van Melilla bij rust al tegen een achterstand aan van 16 punten 42-26. In het derde kwart ging het gelijk op maar niets leek erop dat Oviedo nog terug zou komen 64-48. De start van Oviedo in het vierde kwart was geweldig met een 0-8 run, waarna Kevin van Wijk zijn team op sleeptouw nam en hij bracht Oviedo met nog 1.46 te spelen terug op vijf punten 75-70. De hal begon stil vallen toen Oviedo door een driepunter van Fran Cárdenas op 75-75 kwam met nog één minuut te spelen. Blijkbaar had deze spectaculaire comeback Oviedo zoveel kracht gekost dat ze in de  slotminuut geen redelijke aanval meer konden opzetten, waardoor Club Melilla toch nog de zege kon grijpen 81-75.

Kevin van Wijk heeft zijn draai helemaal gevonden bij Oviedo en de ‘rookie-pro’ ontpopt zich meer en meer als een kandidaat voor het Nederlands team. Deze wedstrijd speelde Kevin ruim 39 minuten en was de beste man bij Oviedo met 17 punten (70%), 6 rebounds, 1 assist, 1 steal en 1 block.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.