CP3 by Basketball Totaal

Off day CTO in Den Helder

Het CTO had zaterdagmiddag de kans om afstand te nemen van Den Helder in de race om de Play Offs, maar een 73-65 verliespartij deed die mogelijkheid de das om. Kenmerkend waren de 32 turnovers voor de Amsterdammers, waarmee een overwinning bijna onmogelijk werd.

Het CTO begon slecht aan de wedstrijd. Een fanatieke press van de Helderse thuisclub zorgde voor de ene na de andere turnover voor het CTO en binnen no time stond er een 9-2 achterstand op het scorebord. Na een time out en flink door wisselen kreeg coach De Wit zijn ploeg aan het spelen. Via onder andere driepunters van Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef kwam de ploeg terug naar 12-12. Starters Van Veen, Ndiba en Hof keerden terug in het veld en konden doordrukken naar een 15-25 voorsprong. Het CTO team leek het eerste kwart daarmee toch prima af te sluiten, maar kreeg vervolgens weer een 5-0 run om de oren in de laatste seconden van het kwart. Stand 19-25.

Via scores van Elske Heerschop kwam Den Helder terug tot 25-27, maar daarna liepen de CTO’ers toch relatief makkelijk weer uit naar een 25-38 voorsprong. Den Helder begon richting de rust weer met pressen en opnieuw kwamen de CTO’ers er niet uit. Met een stand van 29-38 was het de Amerikaanse Akil Simpson die een 9-0 run neerzette voor haar ploeg en de ruststand op 38-42 bracht. Het CTO had op dat moment al 19 turnovers achter haar naam staan.

Na rust begonnen de CTO’ers weer net zo slecht als aan het begin van de wedstijd, met een 8-0 run tot gevolg. Bij de stand van 46-42 nam CTO coach De Wit wederom een time out. Daarna werd het verdedigend wat beter, maar het lukte de CTO’ers niet om de achterstand in te halen. Met 56-53 begonnen de ploegen aan het laatste kwart.

Charlotte van Kleef opende de laatste periode met twee scores, waaronder een driepunter. De Amerikaanse Ward zette de stand op 58-58 gelijk. Bij 60-60 schoot Janis Ndiba een driepunter raak en leek daarmee een gaatje te slaan halverwege het kwart. Vervolgens liep het echter aanvallend bij de Amsterdammers wederom volledig spaak en aan de ander kant kregen ze maar liefst 13 punten om de oren. De wedstrijd werd afgesloten met maar liefst 32 Amsterdamse turnovers. Eindstand 73-65.

Janiek van Veen en Janis Ndiba werden met 14 punten topscorer aan CTO zijde, Ndiba pakte met 10 rebounds een double double. Ook Charlotte van Kleef kwam met 12 punten in de dubbele scoringscijfers. Voor alle statistieken klik hier.

Woensdag staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma, het CTO ontvangt dan Loon Lions. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Sporthallen Zuid.

een reactie

  1. Leuk die cijfers maar zet er dan ook meteen bij de TO en daar is Janiek van Veen Janis Ndiba ook nr 1.
    Niet geheel onbelangrijk als in het stukje de turnovers kenmerkend worden genoemd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.