CP3 by Basketball Totaal

Oefenwinst VU16

De Orange Angels VU16 zijn dit weekend voor een oefenstage in Ierland. Daar zal het drie keer sparren met het gastland. Gisteravond werd de eerste wedstrijd gewonnen: 67-60.

VU16 bereidt zich voor op het EK (B-divisie) in Estland dat op 31 juli begint. Vanaf 13 juni is het team alle weekenden fulltime bij elkaar en tegen Ierland worden nu de eerste oefenwedstrijden gespeeld. De Angels zijn naar Ierland met de volgende speelsters: Denise Bloemkolk, Evi Dekker, Noortje Driessen, Noëlle Droste, Yfke Hoek, Ilse Kuijt, Marleen Peek, Femke Slim, Tessa Schellekens, Lynn Tamis, Anne van Vlijmen, Mardi Westenberg en Laura Westerik.

Deze dames waren er dus verantwoordelijk voor dat deel één van het drieluik werd gewonnen. Tot tevredenheid van bondscoach Bart Sengers: “Al met al is het onze eerste overwinning in de voorbereiding en dat is goed.”

VU16 begon niet scherp, waar de Ieren dat wel deden, en daardoor keek de ploeg van Sengers gelijk tegen een achterstand van tien punten aan. Dat werd nog in het eerste kwart hersteld, het tweede kwart werd begonnen met een 27-21 voorsprong. De Angels hadden de smaak te pakken en breidde de marge uit naar een 49-33 ruststand.
Sengers zag dat de Ieren in het vervolg harder werkten. “Harder dan wij. Ze pakten soms letterlijk de ballen uit onze handen. Het was duidelijk de eerste wedstrijd na een lange trainingsperiode. De meiden zijn hongerig, maar ook erg gespannen, waardoor we soms wat verlamd lijken en ons niveau niet voldoende halen.”

Toch was het goed genoeg voor de overwinning. Sengers: “Een slechte wedstrijd winnend afsluiten is ook prima.” Zaterdag oefent VU16 opnieuw tegen Ierland. “Dan moeten we stappen zetten in hardheid, vechtlust en snelheid.”
Lynn Tamis was topscoorster met 11 punten, gevolgd door Femke Slim (9) en Laura Westerik (8).

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.