CP3 by Basketball Totaal

Nuttige stage Heren U16

Nederland MU16 heeft rond de Kerstdagen getraind in Amsterdam en Kortrijk en vervolgens tijdens het X-Mas Tournament te Kortrijk een vijftal wedstrijden gespeeld tegen drie jaar oudere tegenstanders. Het X-Mas Tournament is het grootste en kwalitatief sterkste toernooi dat in Europa op een meer dan voortreffelijke wijze wordt georganiseerd.

In de wedstrijden stond het focussen op de eigen prestatie en het buitensluiten van externe factoren centraal. Ook werd de stressbestendigheid van de organisatie getest en het leren omgaan met het momentum van de wedstrijd. De wedstrijden die gewonnen konden worden werden gewonnen en de wedstrijden die werden verloren waren over het algemeen leerzamer dan de wedstrijden die werden gewonnen. Ook in de verloren wedstrijden waren er significante periodes waarin Nederland sterker was dan de tegenstander. Het moet allemaal alleen nog wat constanter worden.

In de voorronde werd gewonnen van Alba Berlin met 41-54 en verloren van Gemco Borgerhout met 41-53, waarmee een plaats bij de eerste twaalf van de achttien deelnemende U19-teams was veilig gesteld. In de tweede ronde werd verloren van Falco Gent met 34-59 en van Harlemlakers met 55-73. De hoogst haalbare eindklassering werd daarmee de negende plaats. Nederland MU16 eindigde uiteindelijk inderdaad als negende door een 46-53 overwinning op Waregem.

De stage was nuttig en leerzaam. Het team heeft weer grote stappen vooruit gezet en tevens is duidelijk geworden aan welke zaken team en individuele spelers zullen moeten werken.

bron: basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.