CP3 by Basketball Totaal

Nuttige oefenduels voor U20 in België

Met drie oefenwedstrijden tegen België U20, U23 en nogmaals U20 heeft de nationale U20-ploeg van Hein-Gerd Triemstra en Wierd Goedee zich voorbereid op het EK, dat woensdag begint in Sarajevo. Het werden drie forse nederlagen tegen het hoger gekwalificeerde België, maar van nederlagen leer je nu eenmaal meer dan van overwinningen. Oranje speelt in Servië in de B-divisie met uiteraard als grote doel promotie naar het niveau, waarop een aantal jaar geleden werd gespeeld.

Het U20-team van onze zuiderburen van België was in Sint-Niklaas met 75-50 te sterk voor Oranje. Nederland kon in het eerste en vierde kwart gelijke tred houden. Het eerste gat werd in het tweede kwart geslagem. Van 10-10 liepen de Belgen door naar 38-23. Jito Kok werd topschutter voor Nederland met 11 punten. Maarten Bouwknecht, Shane Hammink en Mike Schilder tekenden voor 10 punten.

Een dag later was ook het U23-team van België was te sterk voor de keurtroepen van de bondscoaches Hein Gerd Triemstra en Wierd Goedee. Het lag in de lijn der verwachtingen dat de U23-ploeg van België verder in de ontwikkeling zou zijn en ook nog eens fysiek sterker. Des te opvallender was het dat Nederland in de rebound heerste, zowel aanvallend als verdedigend. Oranje pakte 30 rebounds tegen de Belgen 16. Voor het wedstrijdverloop maakte dat echter weinig uit, te meer daar Nederland 23 keer balverlies leed. Bij rust was de zaak al bekeken: 49-18. Na de pauze speelde Nederland beter mee, maar aan het eind van de wedstrijd stond er een 90-45 uitslag op het scorebord. Jito Kok was de beste schutter voor Oranje met 12 punten. Maarten Bouwknecht kwam tot 11 punten.

Net als in de wedstrijd van een dag eerder tegen de U23-ploeg van België, moest Nederland in de eerste helft van de tweede wedstrijd tegen België U20 veel terrein prijsgeven. Halverwege keek Oranje tegen een achterstand van 41-22 aan. Na de pauze bood Nederland meer weerstand. De tweede helft ging wel verloren, maar de score van 44-36 gaf wel aan dat Oranje het stukken beter deed. De uiteindelijke uitslag was 85-58. Shane Hammink werd topscorer met 16 punten, Mike Schilder kwam tot 13 punten.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.